(C) Kemit En Pet csillagtudomány ---- http://www.kemitenpet.hu     (ezt az ablakot a nyomtatás után be lehet (sőt, kell) zárni)

Csillagtudományi szótár
 

K

Kombuszta

Egy planéta, ha a Naptól 8,5 fokon belül helyezkedik el, akkor kombuszta, vagyis elégetett helyzetben van. Ekkor a Nap kvázi elégeti a planéta hatását, azaz nem fejtődik ki a hatás. Ez alól kivétel a Mars. A Jupiter is csak 4,5 fokon belül tekinthető kombuszta helyzetűnek (Lilly). Megvizsgálandó, hogy az adott planéta esetleg »»in cosimo helyzetben van-e!

Kérdőasztrológia

Más néven »»Horary, vagy »»óra-asztrológia.

A asztrológiának ebben a műfajában nem a kliens születési adataira készült képlet az, amit kifejt az asztrológus, hanem az ügyfél egy pontosan meghatározott kérdésének az asztrológus számára világossá, egyértelművé válásának, megszületésének adatai. Ebből a kérdésre igen pontos választ lehet adni, de még azt is meg lehet mondani, hogy a kérdezőt igazából mi motiválja a kérdésben. Talán a leghíresebb horari-asztrológus volt a középkori Angliában élt William Lilly, akinek "A keresztyén asztrológia" című könyve azóta is alapmű ezen a téren.

Káldeusi (planéta-)sor(rend)

A legősib planétasorrend, tagjai a két fő világosító planéta, a három ősplanéta és a két sorsplanéta, azaz összesen hét bolygó.

Ez a sorrend azt bizonyítja, hogy eleink már többezer évvel ezelőtt is tisztában voltak pl. a planéták sebességével, ugyanis ha a Napot a Földre cseréljük, akkor pontosan sebesség szerinti sorrendben van a hét planéta.

A káldeusi sorrend a következő:
Szaturn, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkur, Hold
szimbólumokkal: Szaturn - Saturn, Jupiter - Jupiter, Mars - Mars, Nap - Sol, Vénusz - Venus, Merkur - Mercur, Hold - Luna

Kemit En Pet

Ó-egyiptomi nyelven van.

Kemit: Bölcsességkönyv - En: birtokosjelző - Pet: Ég(bolt)

Kemit En Pet: Az Ég Bölcsességkönyve

Kollekció

Kollekció (fényösszegyűjtés) akkor jön létre, ha két planéta egyébként nem kapcsolódna egymáshoz fényszöggel, azonban egy harmadik, lassabb planéta fényszög-kapcsolatba kerül mindkettővel, így az összegyűjti két planéta fényét magában, és így összekapcsolja őket.

Kontra-antiscia, kontra-antiscion(ok)

Ezek a radix planétáinak "árnyékai", árnyékpontjai. A Kos 0 fokán és a Mérleg 0 fokán keresztül képzeletben húzunk egy vonalat, és ezt tengelyként használva tengely-tükrözéssel adja az adott planéták árnyékpontját.

Pl. egy planéta van a Vízöntő 5. fokán, akkor a kontra-antiscionja a Bika 25. fokán van.

Lásd még a »»antiscia kifejezést is!

Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer

Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu

Mérd meg az IQ-dat, és legyünk Európa legjobbjai!
Katt ide!

KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Free Horoscopes by Astrodienst

Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)

Szavazz rám @ Asztromokus horoszkóp
Beléptem:
2003.NOV.22.SZO.
00:18:CET
Budapest.HU

MEGAPORT szavazó
Katt az OK-ra! ;-)
adott pontszám:

LinkStore©
ERROR : Indítva:
2007.MÁJ.15.KE.
12:26 CEST
Budapest.HU
(19E04, 47N30)


A
Kemit en Pet csillagtudomány
Google-helyezése:
Google PRt - Post your Page Rank with MyGooglePageRank.com(C) Kemit en Pet (R) 2002-2019