(C) Kemit En Pet csillagtudomány ---- http://www.kemitenpet.hu     (ezt az ablakot a nyomtatás után be lehet (sőt, kell) zárni)

Irodalom

(tudás-források)

KönyvekBioenergetic
ISBN 963 8120 46 0
<80 oldal, B5

Brigitte Eichenberger:
Bevezetés az asztrológiába


A könyv átfogó képet nyújt az asztrológia főbb területeiről. A járatlan olvasónak könnyen érthető, világos stílusban mutatja be az asztrológia lényegét, történetét és szakterületeit. A könyv kiváló alasgnpismeretet nyújt, és kedvet ébreszthet az asztrológia további, részletes megismeréséhez.Bioenergetic
ISBN 963 8120 45 2
~300 oldal, B5

Hajo Banzhaf - Anna Haebler:
Kulcsszavak az asztrológiához


Ez a könyv egy sikeres kísérlet a lényeges asztrológiai konstellációk bemutatására, felesleges és üres szóvirágok mellőzésével. A könyv táblázatos felépítése lehetővé teszi, hogy tanuljunk és tanítsunk belőle. Kezdők és haladók számára egyaránt ajánlott kézikönyv.~310 oldal, ~A4

Baktay Ervin:
A csillagfejtés könyve - Az asztrológia elmélete és gyakorlata


Egyesek szerint elengedhetetlen alapkönyv, mások szerint ugyan szakmailag már nem igazán mérvadó, azonban nagyon jó, érthető fogalmazása miatt nagyon is ajánlott könyv. Az biztos, hogy "jó, ha megvan"... :-)
Nekem egy "véletlen" ;-) folytán került tulajdonomba ez a példány, ami a harmadik kiadás. Kiadási évszámot ugyan nem találtam benne, de egy kézzel beleírt széljegyzet keltezése 1947-es. Az egykori tulajdonos később újraköttette, mert elhasználódott. Azóta persze már az új kötés sem újszerű... :-) És a könyv plusz értéke az, hogy a szerző eredeti, sajátkezű aláírása is szerepel benne...ISBN 963-8120-32-0
~270 oldal, B5

Brigitte Hamann:
A tizenkét archetípus


"A tizenkét archetípus" - az állatöv szimbólumai - egyedülálló panoptikumként ábrázolják komplex világunkat. A szerző minden archetípust ... igen sokoldalúan mutat be. Leírja fejlődési célját, tanulási feladatát, pszichológiai megfelelőjét stb.. Éppen ez, és a gondosan kiválogatott sok illusztráció teszi vonzóvá a könyvet, ami által nem egyszerűen csak egy tanulságos könyvet kapunk, hanem egy kellemes olvasmányt is.ISBN 963 9343 18 8
~450 oldal, ~A4

Dubravszky László dr. - Eörssy János dr.:
A tradicionális asztrológia tankönyve


Hmm... Nem is tudom... Kell ennek külön reklám? :-) Egyszerűen AZ ALAPKÖNYV. Aki nem hiszi, nézze meg a szerző horoszkópját! ;-)Minerva, 1986.
ISBN 963 223 415 4
~270 oldal, ~A5

Csaba György:
Csillagjóslás


Ez a könyv kifejezetten az asztrológia ellen íródott!
Akkor hogyan kerül e könyvajánlóba?
Úgy, hogy a szerző nagyon jól leírja az égi objektumok mozgását, a különböző koordinátarendszereket, és így csillagászatilag rendkívül jól megalapozza az asztrológus ilyen irányú tudását.
És, ami szinte a fő ok, hogy szerepel jelen ajánlóban, az az, hogy ráadásul annyira jól írja le az asztrológiát, hogy (néhány tévedés és hiba mellett) szándékával ellentétben minden mondatával az asztrológiát igazolja!Bioenergetic, 2001.
ISBN 963 9343 39 0
~410 oldal, ~A5

Nicolaus Klein - Rüdiger Dahlke:
A függőleges világkép


Ma már egyre többen el is ismerik, hogy a racionális (horizontális) gondolkodásmód segítségével lehetetlen megoldani, vagy megmagyarázni azt a rengeteg "problémát", amellyel naponta szembesülnek.

E könyv segítségével felfedezhetjük az ősprincípiumokon alapuló analógiás gondolkodást. Egyből átláthatjuk, hogy pl. egy alkoholista ember milyen hatások miatt az, és azt is, hogy ezen miként tud változtatni úgy, hogy közben önmaga marad, és nem megváltozik, hanem átváltozik!

A szerzők több, mint száz táblázattal is segítik az olvasót, amikben az asztrológiai szombólumokhoz rendelték a különböző fogalmakat. Ez a könyv hasznos segítőtársa lehet minenkinek, aki fel akarja tárni a pusztán fizikai világ mögött rejtőző teljességet, és fejleszteni szeretnék intuitív gndolkodásmódjukat.ISBN 963 440 893 1
~280 oldal, ~B5

Kristina Waardahl:
Klasszikus Kérdő Asztrológia a gyakorlatban


William Lilly "A Keresztyén Asztrológia" című műve és Olivia Barclay tanításai ihlette köny. Horari alapmű!Chemix Kft., 2002.
ISBN 963 430 055 3
~225 oldal, ~B5

Frawley, John:
A valódi asztrológia


John Frawley angol asztrológus, Londonban él és dolgozik. Jelen könyve merészen tör borsot a modern asztrológia orra alá, és maró kritikával ütközteti azt a klasszikus (William Lilly-féle) anyaggal, miközben részletes betekintést ad a hagyományos mesterség összes fő ágába.
A könyv senkit nem hagy hidegen, van, akiben ellenszenvet gerjeszt, és persze olyan is van, aki teljesen elfogadja. Ez a két véglet, és az "arany középutat" néha sajnos kevesen találják meg...
Sokan megegyezünk viszont abban, hogy kevesebb kritika és gúny mellett több lényeg jobb lett volna. Javaslom azonban, hogy az érzelmeink helyett figyeljünk inkább a könyv lényegére, és így egy valóban értékes olvasmánnyal leszünk gazdagabbak!
Ez a könyv 2001-ben SPICA-díjas, vagyis az év asztrológiai könyve lett.General Press Kiadó, 2002.
ISBN 963 9459 38 0
~330 oldal, ~A5

Csaba György Gábor:
Hazudnak-e a csillagok?


Ez a könyv az előző Csaba György által írt könyv (Csillagjóslás, Minerva, 1986., lásd itt feljebb) átírt és kibővített változata.
Az teljesen nyilvánvaló, hogy a szerző imádja tudományát és annak továbbadását, és remek, kézzelfogható példákon keresztül nagyon érthetően mutatja be az égitestek fizikai tulajdonságait. Az asztrológiai rész néhol túl gyanúsan sántít (pl. az nem lehet véletlen sajtóhiba, mikor konzekvensen a Marsot mondja a Bak urának egymás után többször is), dehát ez végülis egy asztrológia ellen írt könyv. ;-)
A csillagászati tudáshalmaz miatt az asztrológia-ellenessége ellenére jó szívvel ajánlom csakúgy, mint a szerző előző könyvét.Bioenergetic, 2000.
ISBN 963 8120 83 5
~260 oldal, ~A5

Hajo Banzhaf - Brigitte Theler:
Éppen te hiányzol belőlem


Az anima és az animus, a férfi és a női tudat alatti nemiség döntő súllyal határoz meg minden kapcsolatot. A könyv áttekinthetően és világosan részletezi, hogy a horoszkóp mindezt hogyan ábrázolja a vágykép és az énkép formájában.Sindbad Kiadó
ISBN nincs
vonalkód: 2 002022 312404
~145 oldal, ~A5 3/4-e

Charubel - Alan Leo - Charles E. O. Carter - Reinhold Ebertin:
CsillagKÉPEK (a fokok szombólumai)


Szinte tökletes gyűjtemény az állatövi jegyek fokainak jelentéséről. Segítségünkre lehet pontosításkor és kifejtéskor egyaránt. Ez a könyv egy "kincs" az olvasó számára.Sindbad Kiadó, 2000.
ISBN 963 86062 7 4
~235 oldal, ~B5

dr. Janák Lajos:
Asztrológiai körséta (25 év tanulmányai)


A neves asztrológus maga gyűjtötte csokorba írásait, amikből igen jól lehet tanulni. Nem csak, de főleg olyan asztrológusoknak készült könyv ez, akik már egészen tisztában vannak az alapokkal.Chemix Kft., 2003.
ISBN 963 212 448 0
~215 oldal, ~B5

Frawley, John:
A valódi asztrológia alkalmazása


A szerző második könyve mélységekbe menően tárgyalja az A valódi asztrológia címen korábban megjelent mű (lásd fentebb) tételeit. Írónk, a régi módszerek modern követője, ezúttal a gyakorlati alkalmazás világába kalauzolja az olvasót, miközben rávilágít a mesterség filozófiai hátterének alapgondolataira is.

E könyvben sokkal inkább előbukkan a szerző humortól a legkevésbé sem mentes stílusa, így a könyv olvasásával szórakozva tanulunk, ami így óriási segítség érdeklődőnek és szakmabelinek egyaránt, hogy újra felfedezzük az ősi, elveszettnek hitt tudást.Tertia kiadó, 1999.
ISBN 963 85866 3 X
~230 oldal, ~B6

Ékes Ákos:
A Pontmindenség


E könyv témája a számok és az asztrológia, valamint a pont, mint a világ "gyökérfogalma", e kiterjedés, azaz test, mozgás és idő nélküli lét: a semmi. Ami semmibe viszont az egész világ belefér: a pontmindenség. A pont magát kivetíti, és körként látja, ez az a káprázat, amit a vetület valóságnak hisz, ez a tükörvilág. Az ősi asztrológia e ponttükörvilágnak a megfelelése.
A könyv nem éppen egy laza galopp, nagyon komoly és mély gondolatok vannak benne, sokszor újra és újra kell olvasni egy-egy részt, és nem is biztos, hogy megérthető egyszeri elolvasás után.Mediter Kft., 2004.
ISBN 963 214 774 x
~130 oldal, ~B6

Bonatus:
Anima astrologiae


Guido Bonatti (Bonatus) a XII. század egyik leghíresebb olasz horary mestere volt. E rövid, mégis magvas aforizma-gyűjteménye a módszer legfontosabb tudnivalóit foglalja össze. A mű magyar fordítását William Lilly (1602-1681) eredeti ajánlásával nyújtjuk át a téma iránt érdeklődő kedves olvasónak.Hermit kiadó, 1999.
ISBN 963 9231 04 5
~210 oldal, ~B6

B. A. Mertz - Paul Struck:
Asztrológia és tarot


E két, ősi idők óta összefüggő terület egy könyvben...Bioenergetic kiadó, 1998.
ISBN 963 8120 31 2
~200 oldal, ~B5

Peter Orban - Ingrid Zinnel - Thea Weller:
Symbolon


A Symbolon a képekben megjelenített asztrológiai önismereti iskola. A tizenkét jegyet tizenkét szerepszemélyiségként jeleníti meg, amelyek sokféle kapcsolatba kerülnek egymással. Így létrejön összesen hetvennyolc kép, amelyek nagyon megkönnyítik a horoszkóp, az asztrológia megértését. Ugyanakkor a Symbolon egy terápiás eszközként is felfogható, aminek segítségével elmélyíthetjük önismeretünket, tükröt tart elénk, amibe nagyon is érdemes belenézni...Sindbad kiadó, 2001.

~180 oldal, ~B5

Vivian E. Robson:
Állócsillagok


A legtöbb modern asztrológiai könyv nem szól az állócsillagokról, és "hatásaikról" (mint tudjuk: nem hatnak, csak mutatnak!). Vivian E. Robson (aki a név ellenére férfi) ezt a fehér foltot kívánta eltüntetni az asztrológia térképéről e könyvével, amit eredetileg 1922-ben írt.
E magyar változat sajnos nem teljes, az eredeti könyv sokkal több csillag leírását tartalmazza.Springer Orvosi Kiadó Kft., 1999.
ISBN 963 699 089 1
~340 oldal, ~B5

Teres Ágoston:
Biblia és asztronómia


Teres (Terescsényi) Ágoston jezsuita lelkész, filozófus, teológus, matematikus, fizikus és asztronómus, 1984 óta a vatikáni obszervatórium társasztronómusa.
Hol és hogyan találkozhat az ész és a hit útja? Feloldható e látszó ellentét? E könyv a híres betlehemi csillag nyomába ered a Biblia, a korabeli eseményleírások és az asztronómia segítségével. Az asztrológiáról ugyan elhatárolóan nyilatkozik, azonban ennek ellenére a könyv egy csodálatos utazást rejt, amit kár lenne kihagyni!Variant-Média Reklám és Kiadó Kft., 2003.
ISBN 963 212 705 6
~150 oldal, ~B5

Szőnyi Bartalos Mária:
Új karma (egy gondolat hullámhosszán)


A szerző a saját bevallása szerint sem asztrológus! Sokkal inkább mondanám pszichológusnak. Ennek ellenére ez egy asztrológiai megközelítésű könyv, habár rendkívül rendhagyó. Az eddig "megszokott" 12 jegy helyett ugyanis a szerző 13 jegyről beszél: a Skorpió és a Nyilas közé ugyanis beékelődött a Kígyótartó. Hogy senki se zavarodjon össze, tudni kell, hogy valójában tényleg van egy szakasza az ekliptikának, amely e csillagképen (nem jegyen!) halad át, tehát ezen (tulképp csillagászati) szempontból ez teljesen helytálló.
Annak ellenére, hogy teljesen más felosztást használ, a könyvben írtak nagyrészt fedik a "szokásos" asztrológia tanait. Természetesen itt (e könyvben) csak arról van szó, hogy melyik jegynek milyen tulajdonságai vannak.
A könyve nagyon érdekes, ha már mélyebben megismerkedtünk az asztrológiával, és egyből rá is jövünk, hogy hiszen nem történik nagy csoda: a jegyek kicsit odébb helyeződnek e szemléletben, így természetes, hogy az "új Bika" olyasmi lesz, mint a "régi Ikrek", az "új Ikrek" olyasmi, mint a "régi Rák" stb..
Elmondhatjuk tehát ismét: nincs új a nap alatt, még akkor sem, ha más szemüvegen keresztül nézzük a világot. De ez a másik szemüveg is lehet érdekes. ;-)Castell Nova Kft., 2004.
ISBN 963 214 805 3
~270 oldal, ~B4

Szabó Sándor:
Égabrosz (csillagászati atlasz)


Magyarországon eddig még soha sem jelent meg ilyen részletes csillagatlasz. Az Égabrosz a teljes, Magyarországról látható égboltot ábrázolja. Az Égabrosz egy remek segédeszköz az égbolton való tájékozódáshoz. Kötelező darab! ;-)Sindbad kiadó és Mediter Kft., 1999.
ISBN 963 85930 6 7
~230 oldal, ~B5

Edna Copeland Ryneveld:
Tranzitok kézikönyve


A könyv teljes áttekintést ad a lehetséges kozmikus kapcsolatokról. Amolyan "csináld magad" alapon megtanulható, hogy a horoszkópot érintő tranzitok milyen lehetőségeket rejtenek a tulajdonosa számára az élet folyamán...


Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer

Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu

Mérd meg az IQ-dat, és legyünk Európa legjobbjai!
Katt ide!

KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Free Horoscopes by Astrodienst

Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022