(C) Kemit En Pet csillagtudomány ---- http://www.kemitenpet.hu     (ezt az ablakot a nyomtatás után be lehet (sőt, kell) zárni)

Asztrológiai cikkek

Osthanes cikkei


A tudományok királynője (2006.MAY.04. 19:46:08)

Az asztrológia története

Zárszó és ...

Remélhetőleg az asztrológia történetéről szóló viszonylag hosszú, de tárgyam szempontjából elkerülhetetlen leírás rávilágított arra, mit nevezünk asztrológiának. A terjedelmesre sikerült bevezető után most sort kerítek egy rövid előzetesre, tehát hogy mi várható a következő hetekben-hónapokban.

Először is arról esik majd szó, mivel foglalkozik az asztrológia, és milyen elvek alapján dolgozik. Természetesen nem lehet elmenni a sokakat érdeklő kérdés mellett: működik-e az asztrológia, és ha igen, miért és hogyan. Remélhetőleg ezzel majd azt is sikerül megmutatnom, hogy a működőképességét illetően egyetlen érvényes tudományos vizsgálat sem készült, és hogy a klasszikus asztrológiának nemhogy nem kell szembehelyezkedni a tudomány megállapításaival, hanem méltó helyet találhat meg a tudományos diszciplínák között.

Nagyon fontosnak tartom, hogy szó essen arról is, mire jó az asztrológia azon kívül, hogy tanulmányozza az időben való létezést. Tapasztalatom szerint ugyanis egyáltalán nem köztudott, hogyan is válhat az asztrológia mindennapjaink lényegi részévé, milyen módon hasznosíthatjuk az általa nyert útmutatásokat. Ezt példákkal szeretném illusztrálni, megmutatva, mennyire különböznek az asztrológiai vizsgálódás céljai a csillagfejtés gyakorlatában megszokottól.

Végül kaptam még egy-két témajavaslatot. Talán érdekes lehet az asztrológia és vallás kapcsolata, illetve az, hogyan is változott a katolikus egyház álláspontja az idők folyamán. Továbbá a szakmai részletek iránt érdeklődők kíváncsiságát is szeretném kielégíteni, ezért lesz egy rövid ismertető a csillagokról és a csillagokhoz kötődő az-zamána fokokról, a bolygók sajátarcúságáról, valamint a felperzselt és az érintetlen órákról. Az érdeklődők pedig bátran kérdezzenek vagy javasoljanak témát a kommentekben.

Osthanes

Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer

Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu

Mérd meg az IQ-dat, és legyünk Európa legjobbjai!
Katt ide!

KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Free Horoscopes by Astrodienst

Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)

Szavazz rám @ Asztromokus horoszkóp
Beléptem:
2003.NOV.22.SZO.
00:18:CET
Budapest.HU

MEGAPORT szavazó
Katt az OK-ra! ;-)
adott pontszám:

LinkStore©
ERROR : Indítva:
2007.MÁJ.15.KE.
12:26 CEST
Budapest.HU
(19E04, 47N30)


A
Kemit en Pet csillagtudomány
Google-helyezése:
Google PRt - Post your Page Rank with MyGooglePageRank.com(C) Kemit en Pet (R) 2002-2019