Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.25.VA.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Szótár            
 A   Á   B   C   CS   D   E   É   F   G   H   I   Í   J   K   L   LY   M   N   NY   O   Ó   Ö   Ő   P   Q   R   S   SZ   T   TY   U   Ú   Ü   Ű   V   W   X   Y   Z   ZS 
 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Csillagtudományi szótár
 

K

Kombuszta

Egy planéta, ha a Naptól 8,5 fokon belül helyezkedik el, akkor kombuszta, vagyis elégetett helyzetben van. Ekkor a Nap kvázi elégeti a planéta hatását, azaz nem fejtődik ki a hatás. Ez alól kivétel a Mars. A Jupiter is csak 4,5 fokon belül tekinthető kombuszta helyzetűnek (Lilly). Megvizsgálandó, hogy az adott planéta esetleg »»in cosimo helyzetben van-e!

Kérdőasztrológia

Más néven »»Horary, vagy »»óra-asztrológia.

A asztrológiának ebben a műfajában nem a kliens születési adataira készült képlet az, amit kifejt az asztrológus, hanem az ügyfél egy pontosan meghatározott kérdésének az asztrológus számára világossá, egyértelművé válásának, megszületésének adatai. Ebből a kérdésre igen pontos választ lehet adni, de még azt is meg lehet mondani, hogy a kérdezőt igazából mi motiválja a kérdésben. Talán a leghíresebb horari-asztrológus volt a középkori Angliában élt William Lilly, akinek "A keresztyén asztrológia" című könyve azóta is alapmű ezen a téren.

Káldeusi (planéta-)sor(rend)

A legősib planétasorrend, tagjai a két fő világosító planéta, a három ősplanéta és a két sorsplanéta, azaz összesen hét bolygó.

Ez a sorrend azt bizonyítja, hogy eleink már többezer évvel ezelőtt is tisztában voltak pl. a planéták sebességével, ugyanis ha a Napot a Földre cseréljük, akkor pontosan sebesség szerinti sorrendben van a hét planéta.

A káldeusi sorrend a következő:
Szaturn, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkur, Hold
szimbólumokkal: Szaturn - Saturn, Jupiter - Jupiter, Mars - Mars, Nap - Sol, Vénusz - Venus, Merkur - Mercur, Hold - Luna

Kemit En Pet

Ó-egyiptomi nyelven van.

Kemit: Bölcsességkönyv - En: birtokosjelző - Pet: Ég(bolt)

Kemit En Pet: Az Ég Bölcsességkönyve

Kollekció

Kollekció (fényösszegyűjtés) akkor jön létre, ha két planéta egyébként nem kapcsolódna egymáshoz fényszöggel, azonban egy harmadik, lassabb planéta fényszög-kapcsolatba kerül mindkettővel, így az összegyűjti két planéta fényét magában, és így összekapcsolja őket.

Kontra-antiscia, kontra-antiscion(ok)

Ezek a radix planétáinak "árnyékai", árnyékpontjai. A Kos 0 fokán és a Mérleg 0 fokán keresztül képzeletben húzunk egy vonalat, és ezt tengelyként használva tengely-tükrözéssel adja az adott planéták árnyékpontját.

Pl. egy planéta van a Vízöntő 5. fokán, akkor a kontra-antiscionja a Bika 25. fokán van.

Lásd még a »»antiscia kifejezést is!