Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.25.VA.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Szótár            
 A   Á   B   C   CS   D   E   É   F   G   H   I   Í   J   K   L   LY   M   N   NY   O   Ó   Ö   Ő   P   Q   R   S   SZ   T   TY   U   Ú   Ü   Ű   V   W   X   Y   Z   ZS 
 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait Veled együtt jelenleg
3
látogató olvassa.


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Csillagtudományi szótár
 

H

Horari, Horary

Más néven »»kérdő-asztrológia, vagy »»óra-asztrológia.

A asztrológiának ebben a műfajában nem a kliens születési adataira készült képlet az, amit kifejt az asztrológus, hanem az ügyfél egy pontosan meghatározott kérdésének az asztrológus számára világossá, egyértelművé válásának, megszületésének adatai. Ebből a kérdésre igen pontos választ lehet adni, de még azt is meg lehet mondani, hogy a kérdezőt igazából mi motiválja a kérdésben. Talán a leghíresebb horari-asztrológus volt a középkori Angliában élt William Lilly, akinek "A keresztyén asztrológia" című könyve azóta is alapmű ezen a téren.

Horoszkóp

A horoszkóp a görög óra és nézés szóból származik (horoszkóp=óra-kép). Képe a radix, egy adott pillanatban látszódó csillagos égbolt képe egy meghatározott földrajzi helyről nézve, persze nem úgy, mint a csillagászati atlaszokban.

Minden ami keletkezik, születik, magán viseli annak az időpontnak a jellegét, amikor keletkezett. Ezért beszélhetünk születési (natális), kérdő (Horari), de házasságkötési, munkakezdési, szerződési, cégalapítási, város-, vagy államalapítási stb. horoszkópokról.

A natális (születési) horoszkópot az ember első lélegzetvételének időpontjára számolják ki.
A Horariban a kérdést az asztrológus által való megértésének pillanatára és helyére felállított képlet alapján lehet megválaszolni.