Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.25.VA.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Szótár            
 A   Á   B   C   CS   D   E   É   F   G   H   I   Í   J   K   L   LY   M   N   NY   O   Ó   Ö   Ő   P   Q   R   S   SZ   T   TY   U   Ú   Ü   Ű   V   W   X   Y   Z   ZS 
 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Csillagtudományi szótár
 

D

Descendens (DESC, DC, DSC)

A horoszkóp-képletben megadott időpillanatban a DC a lenyugvó pont (az nyugszik éppen le, azaz kerül a horizont alá, mint a Nap este).

Dexter

Dexter a fényszög akkor, ha a jegyek sorrendjével ellentétesen vetődik, pl. Oroszlánból Kosba. Mindig a gyorsabb planéta veti a fényszöget a lassabra, így határozható meg az iránya.

Lásd még: »»Sziniszter!

Dignitás

Dignitás == »»méltóság

Diszpozítor

Az a planéta, amelyik annak a jegynek az uralkodója, amelyikben egy bizonyos másik planéta, pl. egy »»szignifikátor van. Például egy Kosban levő Merkur diszpozítora a Mars, mert ő a Kos ura.

Diurnális

A Föld tengely körüli forgásából adódódik, ami a radixban úgy jelenik meg, hogy az egész az órajárás irányában forog. Ez nem a planéták haladási iránya, hanem az égbolt látszólagos mozgása!

Egy módszer a horoszkóp pontosításához. Lényegében egy tranzit, amit az esemény dátumára készítünk el, de meghagyjuk a natális születési óra-perc-másodpercet és a helyet. E módszerrel igen jól és gyorsan lehet első nekifutásra percre pontosítani a születési időpontot a nélkül, hogy sok macerás számításba bonyolódnánk bele.