Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.DEC.8.CSÜ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Táblázatok        

 INTERAKTÍV...     

 Asztro progik     

 Asztro fontok     
          GAstro00 
          Placidus 

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai betűtípusok számítógépre


A számítógépen ahhoz, hogy az asztrológia által használt szimbólumok megjelenhessenek, specíális betűtípusokat (fontokat) kell használni. Ezekkel lehetővé válik, hogy pl. egy szövegszerkesztőben használhassuk e jeleket.

Néhány szimbólum persze eleve megtalálható pl. a Windows-ok Wingdings nevű betűkészletében, de ezek csak a jegyek szimbólumaira korlátozódnak. Ahhoz, hogy teljes jelkészletünk legyen, külön készlete(ke)t kell telepíteni.

Mivel nincs szabvány arra, hogy a készletekben melyik jel melyik betűhöz legyen rendelve, ezért a legtöbb esetben több készletet is telepíteni kell annak érdekében, hogy minden dokumentumban és programban helyesen jelenjenek meg a szimbólumok.
Persze a programok telepítésekor általában az általuk használt betűkészletek is települnek, így szerencsére nem kell mindenre magunknak gondolnunk, de ha egy ilyen program jelkészletét használjuk pl. egy szövegszerkesztőben, és azt a dokumentumot később szeretnénk használni egy másik számítógépen is, ahol nincs feltelpítve az az adott program, akkor kénytelenek vagyunk magunk oda telepíteni a jelkészletet.

Ehhez nyújtok segítségek ezen résszel, ahonnan letölthetők betűkészletek, illetve a nem ingyenesen letölthetőkről megfelelő információk találhatók.

<--- Válassz a menüből!