Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2023.SZEP.28.CSÜ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Típusok           

 Fejlődés          

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2023

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

ENNEAGRAM

Ezeken a lapokon az ENNEAGRAM nevű ősi módszerről találsz (ön)ismeretanyagokat.

enneagram Ra
a kép forrása: http://www.ocean-moonshine.net/e142857369/

Az Enneagram (görög: kilenc pont) egy ősi "tudat-térkép", egy olyan geometriai jelkép, mely a szúfi hagyományokban a teljességet jelképezte.

A hozzá kapcsolódó tanítás az ember kilenc fő személyiségtípusát írja le. Hasonló ez az asztrológiához, ahol a klasszikus ágakban hét, modernenkben tíz planéta, illetve azok elhelyezkedése a 12 jegyben és a 12 házban mutatja meg a személyiség tulajdonságait.

Az asztrológiához hasonlatosan az enneagram is nagy segítséget nyújt önismeretünk fejlődésében, és ezen keresztül természetesen mások megértésében és megismerésében, az emberismeretünk harmonikus kialakulásában. Megfelelően használva az enneagram módszerével egész a tudatalattinkba nyúlva segít feltárni és meggyógyítani legmélyebb sérüléseinket, meglátni és feloldani az életünkben már mechanikussá vált reagálásainkat és viselkedésmódjainkat.

Természetesen az asztrológiához hasonlóan az enneagram leglényegesebb tulajdonsága az, hogy tényleg működik! ;-) Felismerhetjük vele önmagunk előtt a saját típusunkat, s ezen keresztül segít ráébredni életünk hamisságaira, hogy aztán ezektől megszabadulva igazán harmonikus önmagunk lehessünk.

Mint ahogy az asztrológiában, itt is fontos szem előtt tartani, hogy a leírt típusok jóformán sosem léteznek keveredés nélkül, így teljesen érthető, hogy valaki több típusban is magára ismer, egyikben jobban, másikban kevésbé. Ez természetes, hiszen senki sem egy szimpla sablonszemélyiség, hanem egy összetett lekületű, több síkon különbözőképpen működő ember.

Eli Jaxon-Bear - Gyúgyulj ki gyökerestől a szenvedésből! - Az enneagram a legmélyebb önismeret szolgálatában
Az enneagram irodalmában az egyik alapműnek számít Eli Jaxon-Bear könyve, melyet melegen ajánlok minden enneagrammal ismerkedő számára! Az enneagramról magyarul ez a könyv jelent meg először, Vörös Ákos (Prakash) fordításában, az Emil Coué Magyarország Pozitív Gondolkodásért Alapítvány kiadásában. Jelen oldalakon is elsősorban e könyvre alapozva ismertetem az enneagramot, típusait és azok fejlődési lehetőségeit.


Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu