Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Szűz - Virgo

A Szűz
(Virgo)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Föld - TerraVáltozó - LabilyinMerkur - MercurAUG.24.SZEP.23.

feminin, éjjeli, földies, hideg és száraz, melankolikus, terméketlen, humán, labilis, délies


A Merkur az uralkodó bolygója. Nem közvetlenül kezeli az anyagot, kicsit absztrahálja. Az anyaggal foglakozik, de szellemien. A Bak az aranyrudakat gyűjti, nem bízik másban, a Bika arany ékszert, a Szűz pl. bankkártyát.

Változó energiahasználatú jegy, így megszűnik az én-kép, megszűnik az "önzés", abszolút személyetlenné válik. Az ideális alkalmazott, az ideális beosztott. Szinte nincs is én-képe.

Jelszava a hasznosság, a praktikusság. Ő nem is létezik, csak ténykedik. "Beszélgessünk, de addig is kötök." Az ima nem az ő világa, de a praktikum az. A Szűznek nincs kedvence. A legalkalmasabb arra, hogy futószalag mellett dolgozzon, a nap utolsó darabja, amit készít ugyanolyan lesz, mint az első. Nem fárad.


Magas. Három magas jegy van. A Szűz magas és vékony, szögegyenes. A Nyilas magas és széles. A Vízöntő is magas, vékony, de picit hajlott, van benne egy kis "flúgosság".

Talán a Szűz a legmagasabb jegy. Vékony, sovány alkat, soha nem hízik el. Vastagcsontú, amin szinte éppen csak bőr van. Vékony, karcsú, magas, de arányos. Nagyon egyenes testtartás jellemzi, jóformán derékszögeket lehet hozzá igazítani. Merev tartása van, mikor fordul a feje, a teste is mereven fordul vele együtt. Egy picit szögletes a mozgása és a tartása.

A Merkúr az uralkodó planétája. Ebből adódóan világos színű, vékony, szinte egészen átlátszó fehér bőr. Mint az Ikrek, csak az kicsi, ez magas.

Világosszőke, szögegyenes szálú haj. A Szűz inkább hosszú hajú, ami mindig frizurába van rendezve. Egyébként is roppant rendezett külső, szinte minden hajszála külön meg van fésülve. Jellemző pl. a konty, és tuti, hogy egyetlen szál sem lóg ki belőle, akárhogy is van megcsinálva a frizura. Ha elég hosszú a haj, akkor az befonva lófarokba, és az feltekerve kontyba. Férfi szűznél a választék mértanian pontos, vonalzót lehet igazítani hozzá.

A Szűznek mindenre van egy praktikus kis célszerszáma.

Az arcvonások nagyon élesek, jól kirajzoltak, mintha rézkarcolat lenne. Minden finoman megrajzolva, tökéletesen szép, szabályos, rendezett, amolyan címlapfotó, , hihetetlenül "normális", de ettől a szabályosságtól már egy kissé talán unalmas is... Legjellegzetesebb az orr, ami nagyon keskeny, a legkeskenyebb az összes jegy közül, szinte elképzelhetetlen, hogy miként vesz rajta levegőt. :-) Nyílegyenes, szűk állású és tűhegyes.

Az ajkak nem túl finoman megrajzoltak, de nagyon szűkek. Szinte penge-szerűen vékony, szinte nem is látszik, és még össze is szorítja.

A nyak feltűnően hosszú tud lenni, tipikus "hattyúnyaka" van, ami egészen sima, még az ádámcsutka is alig látszik, ha van egyáltalán.

A kéz is jellegzetes: szép, pókszerűen hosszú ujjak.

A szemszíne kék, porcelánkék, búzavirágkék (Merkur).

Föld-jegy, tehát nem éppen túlmozgásos. Zárt, szögletes, szabályos mozgása van, szinte egy kicsit robotszerű, mint egy animációs film fázisai. Leginkább olyan, mint aki karót nyelt. Nem nagyon gesztikuláló típus. Gyakori a zárás a kézzel, főleg egyik tenyér a másikkal. Ha leeresztett a kéz, akkor az a nadrágvarrásnál van "elvágólag". Soha nincs zsebrevágva a keze. Csendesen, egyenesen áll, vagy ha az asztalnál ül, akkor egyenesen kiteszi a kezét az asztalra.

A külső hihetetlenül rendezett, mindig olyan, mintha skatulyából húzták volna ki éppen.

Mindig szűk jellegű ruhát hord, semmi bőt. Soha nem a legutolsó divatot követi, vagy ha mégis, akkor az aktuálisnak nem a legszélsőségesebb változata szerint öltözik. Mindig minden begombolva. A zipzár nem jellemző a Szűzre, ha mégis van, akkor ütközésig húzva. Belső zsebek is lepatentolva, legombolva, esetleg magához láncolva hordhat tárgyakat. Ez a biztonságigényéből fakad.

Mindig teljes a ruházat, semmi sem hiányzik belőle. A vasalás jellemző a szűzre, a farmert is képes kivasalni.

Kedvenc Szűz szín a szürke.

Ékszer-viselet abszolút nem jellemző, legfeljebb a jegy-gyűrű, esetleg valami kis vékony lánc. Mindig van órája, de az nem feltűnő.

Iszonyatosan tiszta, szinte mániásan. Mindig kínosan tiszta, kristálytiszta. A tisztaságmánia másik eleme a Szűzre jellemző hipohondria. A Szűznek a környezete is mindig ilyen tiszta. A másik ilyen tiszta a Skorpió, de az csak magára ad, a környezete lehet akár egy utolsó putri jellegű koszfészek is.

A Szűz tulajdonképpen mindig fertőtlenítőszappan-szagú, míg a Skorpió a savval-mosdás után magára önti az illatszeres szekrényt. A Bika is, csak az nem mosdik előtte... :-)

A Szűznél soha sincs semmi használhatatlan, mindig minden valami célszerű használatra van kihegyezve. Tartalékok, készletek, a biztonság igénye jellemzik. Föld-jegyű, így neki az anyag adja a biztonságot. A Szűz nagyon takarékos, mindig van megtakarítása, bankszámlája, amin tartalékol.

A hipohondriája nem mély, csak apró betegségekre terjed ki. Fél a fertőzéstől, a mérgezéstől. Szűz gyerekkel nem lehet eljátszani a "csukd be szemed, nyisd ki szád, adok bele cukorkát" című játékot, mert muszáj megnéznie, hogy tiszta-e az a cukorka. Ha almát adsz a kezébe, az első kérdése az, hogy meg van-e mosva.

Pici szorongás van benne. Kevés érzelem vehető észre rajta, mint a Föld-jegyeken általában. Egyfajta fura gyanakvás és bizalmatlanság van benne mindennel és mindenkivel szemben. Nincs ebben semmiféle rosszindulat, vagy gyűlölködés, egyszerűen csak bizalmatlan, kicsit negatív beállítottságú. Erősen DH Szűznél ez elég kellemetlen tud lenni, mert pikírtté válhat. Ez a negatív beállítottság azonban nem jár érzelmi mélabúval!

Nagyon tud dolgozni, és azt iszonyú precízen teszi. Beszélgetés közben is csinál valamit, pl. horgol, hímez stb.. Nagyon jellegzetes, hogy nem fárad bele, 20 óra múltán is ugyanolyan precíz, mint az első percben, bármilyen egyhangú is az a munka.

Ritkán vezető, nem is jó annak, de pl. nagyon jó döntés-előkészítő, nagyon alaposan megvizsgál mindent, mielőtt dönt. Amire egy Szűz azt mondja, hogy a legjobb (ha anyag), akkor az tuti. Nem is törekszik, hogy az első vonalba kerüljön, hogy főnök legyen, inkább marad a második vonalban. A munkábaállás napján megtudakolja, hogy pontosan mikor megy nyugdíjba.

Mindenre van külön kis célszerszáma, ami precízen meg is van határozva. Pl. kulcscsomón minden kulcs más-más színnel megjelölve, felcímkézve, de csakis kóddal, amit csak ő ismer!

Ha valakinek semmi humora sincs, az Szűz.

Kicsit félénk, bizalmatlan, munkamániás. Nem nagyon beszél, ha mégis, akkor azért, mert kell. Nem multitaszkos, mindig csak egyvalamire figyel egyszerre. Keveset, és halkan beszél, nemigen látni nevetve, egy picit esetleg elmosolyodik.