Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Bika - Taurus

A Bika
(Taurus)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Föld - TerraStabil - FixyinVénusz - VenusÁPR.21.MÁJ.20.

déli, földies, hideg és száraz, fix, melankolikus, éjjeli, feminin, animáls


Jóval érzékenyebb, mint a Bak, nem terhelhető korlátlanul. A Bika használja is, amit gyűjt. A kényelem szempontja is megjelenik. A Bak a bányász, aki előbányássza az anyagot, a Bika az, aki ebből használható terméket gyárt. Kis közösség, család. Ha csinál egy kalapácsot, akkor a Bakkal ellentétben a Bika kicirádázza a nyelét. A Bak csak annyit vesz magához, amit ő felhasznál, a Bika nem képes keveset készíteni.


Vénusz-jegy, azz a Vénusz uralja, ami női bolygó, így a Bikákban mindig van egyfajta nőiesség, még a férfiakban is. A bika férfi amolyan öregasszonyos, mosónő típusú tud lenni. Nincs benne semmi atlétikusság.

A Bika nők nagyon nőiesek, nagyon "szépek", már kislány korukban is nagyon nőiesek. Ugyebár ez nem egy esztétikai kurzus, a szépség, mint olyan, nagyon relatív. Általában a Vénusz típusú nők mindenkinek tetszenek, az előbbiek tehát ebben az értelemben értendők!

Testalkatukban van egy jellegzetes aránytalanság: a felsőtest nagyobb, mint az alsó test. Furán rövidek a lábak. Férfinek hordó mellkas, kurta lábak. Ha ül, magasabbnak tűnik, mint valóban. Híres Bika: Vikidál Gyula. A karok is rövidek. Nagy közepe van, rendszerint még fel is fújja magát, és kurta végtagok jellemzik. A németek nevezik ezt a típust "asztali óriásnak", mert az asztalnál ülve óriásnak tűnik, de csak amíg fel nem áll.

A Bika elhízós jegy, és ez az elhízás jellegzetesen történik. A férfi sörpocakot ereszt, de a Bikának ehhez nem kell sört inni, habár szereti. Önmagában nem kövér, ha nem lenne a pocak... A Bika nőknél csípőre, fenékre megy a dolog. Széles csípő, nagy fenék. Ezt a fajta elhízást a Bika lényegében semmilyen sporttal, vagy fogyókúrával nem tudja eltüntetni.

Alapvetően a Bikában megvan az a bizonyos Vénuszi szépség, amolyan asszonyosak, nagyasszonyosak. Jellegzetes Bika típus pl. Pécsi Ildikó.

A fejforma nem jellegzetes. Jellegzetes azonban a nyak: bikanyak. Vagy szinte nincs is, vagy nagyon széles, szinte szélesebb, mint az állkapocs. Általában pl. biztonsági őrökön jól megfigyelhető.

A Bika kicsit kreolos, egyenletesen barnás. Soha nem száraz a bőre, kicsit olajosan fényes, szép, tiszta bőr. Nincs jellemző hajszíne, általában barna, sötétbarna, de soha nem szőke, és nem fekete. A szemszín nem jellemző, azonban soha nem kék, és nem fekete.

A mozgás jellegzetesen lassú, egyfajta lomhaság, lustaság van benne, lassan "hömpölyög". Egyik lábáról a másikra helyezi a testsúlyt, jellegzetesen lomhán csoszog. Minden mozdulta lekerekített, lassú.

A Bika nem feltétlenül halk, de nem is hangos. A beszéde is lassú, kimért. Nem tart nagy szüneteket, tempósan, de lassan beszél. Betölti a teret. A széken, a fotelban szinte elfolyik, belefúrja magát az üléspárnába. Alapvető nála a kényelem. A testtartás is hanyag, lusta, jellemző a zsebrevágott kéz. Jellemzően erőkímélő az egész.

Az arckifejezés soha nem élénk, általában amolyan álmos, unott kifejezés ül rajta, félig nyitott szem, mintha csak most ébredt volna. Gazdaságos, hogy esetleg csak az egyik szemét nyitja ki, azt is csak félig. :-) Kicsit olyan, mintha állandóan álmos lenne, vagy unatkozna. Ha végre megtalálja a kényelmes és meleg helyét, akkor jól érzi magát, és ott jól el tud "lustálkodni".

Föld-jegy, azaz anyagban gondolkodik. Pl. kenyeret eszik mindenhez, nem becsüli sokra a kis mütyür-kajákat, pl. a franciás falatkákat.

Nagyon nem sikkesen tud ülni. Néha egészen trampli módon mozog, ül.

A kedélyállapot alapvetően kicsit mélabús, nyugodt. Van egy indulati része, mikor felcsattan, és akkor ordít. Hihetetlen indulat tud belőle kirobbanni, ami nyers, pusztító. A Bika mindig szól előre, figyelmeztet, pl. "ez ne mondd többé", "ezt ne csináld" stb.. Általában nem veszik komolyan, mert lusta kinézetű, de aztán egyszercsak felpattan, üvölt, de aztán, ha kieresztette a dühét, akkor lenyugszik. Sokszor szűkszavúság, csend jellemzi, de mindig előre figyelmeztet. A kitöréskor, ha az első öt percben nem ver agyon, akkor megmenekültél. Azonban van egy bizonyos "szerkezet", amire azonnal ugrik. Mivel Föld-jegy, így mindent előre "kiszámít". Ha te ezt az előrelátását kétségbevonod, pl. azt mondod neki pl. hogy "ugye előre megmondtam", akkor azonnal robban, fröcsög. A nagyon kultúrált, művet Bika is képes hihetetlen kocsis-módon dühöngeni. A káromkodás szavai a Bika esetében a táplálkozással, a tápcsatornával kapcsolatosak (pl.: "te kis szaros").

A Bika jellemzően lompos, rendezetlen, sohasem nett. Nagyon jó esztétikai érzéke van. Mindig nagyon jó minőségű és szép anyagokban jár, mindig túlöltözött (melegen), és mindig bő ruhát hord, hogy az ne szorítsa, és hogy eltakarja a "hibákat" (az elhízott részeket), pl. nadrágtartót hord, nem övet, mert az öv szorít. Azonban mindez az elegáns, szép öltözet hihetetlenül lomposan tud állni rajta. A próbababán gyönyörű, rajta botrányosan rendezetlen, elszabottnak tűnik. A Bikán mindig nyitva van az ing felső gombja, még a nyakkendő alatt is. Jellemzően az ing hátul kilóg a nadrágból. A férfin a pocak alatt van a nadrág, és a pocak ráfolyik, az ing kinyílik a pocakon stb.. Nem tud a ruhára vigyázni. A táplálkozás a fő eleme, a Bika azonnal leeszi magát, estére "rajta van a napi étlap". :-)

A jellegzetes Bika-táplálkozás az ágyban való evés. Minden csupa morzsa és pecsét. Mindig van nála tartalék ennivaló, akár a zsebben egy kis valami, amit a lejárat előtt egy nappal megeszik, és újat tesz a helyére, mert kell tartaléknak lennie. Jellemző a "Minek új tányér, úgyis egy helyre megy" mondat. Egy bizonyos fajta "bunkóság" van benne. Mindig van rajta valami nyers sgnpiszkosság, gyűrődés.

A testszag jellemző, egy kicsit mindig büdös. Klasszikus Bika mondat: "Ahol büdös van, ott meleg is van.". :-) Izzadságszag jellemzi, de ez nem igazán zavarja. A Bika egy erősen illatszert használó jegy. A Bika mosdás helyett, az erős testszagra locsol magára jó sok drága és pazar parfümöt.

Az evőverseny, ivóverseny tipikusan Bika esemény, természetesen Bika a győztes is...

Kényelemből otthon mindig háziruhában van, szinte már a lépcsőházban elkezd vetkőzni. Papucsot hord. A ruha 3 számmal nagyobb, és régi, mert az már olyan jól bevált, és meleg.

A Bika rendkívül természetes ember, nincs benne semmi mesterkéltég. Egyszerű, tiszta, világos. Nem hazudik, nem ver át.

Az evéssel kapcsolatos ismertetőjegyek: rengeteget eszik, de egyféle, egyszerű alap-kajából. Sokszor csámcsog, zabál, teli szájjal beszél, ezzel aztán esetleg nem csak magát, hanem mást is lefröcsköl. A lebbencsleves a fő Bika-étel. Nem szereti a bonyolult, vagy szépen elkészített ételeket. A halat sem, mert az szálkás, nem lehet csak úgy "bezabálni"... :-)

A Bika társasági élete is az evés körül forog. Ha bulit rendez, akkor az biztosn szalonnasütéssel jár, és sok kövidinkával, még véletlenül sem egy nemes francia bort nyit ki.

Mindig szeret a földre ülni, elheveredni...

Az indulattal sem válik bosszúállóvá, csak célszerű addig hallgatni, amíg üvölt.

Nagyon jó értékismerete van az anyagról. Mindig mindent közvetlenül akar érzékelni, mindig mindent/mindenkit megfog, megmarkolász. Megvizsgálja, hogy mennyire használható a jövőben. Nagy pénzgyűjtő, de el is költi.

A Bika nem képes egy személyre főzni, csak "tömegnek".

A legjobb szobrászok, lakberendezők, földművelők, ...

Rendkívül kitartó és hűséges. A Bika a birtoklástól, a ragaszkodástól és a változások utálatától ilyen. Mindig fogja a párja kezét, felülről (az ő keze van felül, és a párja kézfeje van a tenyerében), ezzel is azt fejezi ki, hogy "az enyém".

Nehezen tud átállni, ha változik valami. Olyan, mint egy nehéz tank, ami lassan megy egy irányba, de nehezen tud fordulni, ha jön a kanyar.