Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Skorpió - Scorpio

A Skorpió
(Scorpio)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Víz - AquaStabil - FixyinMars - Mars (+Plútó - Pluto)OKT.24.NOV.22.

északi, fix, feminin, vizes, hideg és nedves, éjjeli, termékeny, hangtalan, animális, flegmatikus


Egy közvetlen környezetre nyit, pl. társ, kis család, ... A nyíló fókusz miatt szükségesek a kapcsolatok. Víz-jegy, de a Mars és a Plútó az uralkodó bolygója: az összezárt tűz és víz, ebből gőz, azaz feszültség, nyugtalanság, türelmetlenség keletkezik.

Mindig másra figyel, és igyekszik a környezetét a maga világképének megfelelő szint szerint legmagasabbra hozni. Mindig mindenben a legmélyebbre, vagy a legmagasabbra való eljutás a célja, és így egy bizonyos örökös elégedetlenség jellemzi. A legfontosabb kulcsszava: "ez kevés". Mindig mindenben a végső határig eljutni. Nem magáért, hanem a közvetlen közösségért. Velük szemben is folyamatosan ugyanolyan elégedetlen, mint magával szemben. Legfeljebb 2 mp-ig képes elégedett lenni az elért eredményekkel. Nem lehet mögötte lemaradni. Ebben eszméletlen energiával segít, de ha valaki erre nem mozdul, akkor kíméletlenül átlépi. Általában mindig jó, mindig az értékek, mindig a magas cél felé visz, de hihetetlen erővel visz. Olyan, mint amikor valaki egy teherautó után köti magát: gyorsan, nagy erővel halad, de közben egy kissé meghorzsolódhat... ;-) Talán a legigényesebb jegynek nevezhetjük.

DH: kíméletlenség, túl magas fokú elvárások jellemzik, amibe bele is kényszerít.


Tökéletesen különbözik a többi jegytől, mert míg a többinél Tűz-jegyben Tűz-jegyű bolygó uralkodik, addig ez egy Víz-jegy, de Tűz planéta('k) uralja('k). Tűz és víz együtt, ebből gőz keletkezik, állandó feszültség, ez is a kulcsszava: "feszültség". Energia, túl energia. Még nem jött be az ajtón, de már látod, hogy "görbül az ajtó". Ehhez a Skorpiónak nem kell külön feszültségben lennie, ez az alapállapota.

Legfeljebb középtermetű, vagy attól alacsonyabb, azt szokták mondani az ilyen emberre, hogy "olyan sűrű". Vékony testalkatú, izmos és csontos. Izmosság jellemzi, mint a Kost, de attól csontosabb. Az izmok olyanok, mint a Kosnak, de az izületeken látszik, hogy nem az, mert azok kiugróak. Kifejezetten kemény, kötött izomzat jellemzi. Soha nem hízik el, egyfajta csontosság jellemzi.

Az arca jellegzetesen háromszög alakú, a csontok (járomcsontok és az áll) kiugranak. De míg a Kosnál elsősorban az áll, addig a Skorpiónál inkább a pofacsontok ugranak ki, míg az áll kevésbé. Az orr is hasonlóan jelentősen kiugrik, de míg a Kos orra egyenes, addig a Skorpió orr nyergén mindig van egy törés, amit persze más jegyek egyenesíthetnek, de néha egészen indiános, ún. "sas-orr" is előfordulhat. Mindettől egy elég kemény, markáns arca van, még a nőknek is. A második, amitől még markáns hatású, hogy kemény, mély vonások, bevésődések vannak az arcon. A homlokon van egy erős ráncosság. Kemény, "bicskával faragott" arc, a "Charles Bronson" arc, még nőben is. A Skorpió nőben nincs férfiasság, csak egy nagyon erős karakteresség.

Vízjegy, tehát nagy fülcimpa jellemzi, bár nem akkora, mint a többi vízjegynél.

Színvilága a nagyon sötét színek, egészen kreol bőrszín jellemző, és az pirosasan.

A haj mindig sötét: fekete, és fényes, mint az olvasztott szurok. Rendkívül sűrű haja van, nem nagyon lehet belőle frizurát csinálni, nagyon erős szálú, mint a lószőr, a fésű szinte eltörik benne. Általában egy kicsit lágyan hullámos a haj, nagy hullámokban. A Skorpiónak soha sem hullik a haja, nem is őszül. Inkább hosszú, mint rövid, de soha nem kifejezetten hosszú, az irányíthatatlansága miatt.

A szemről nagyon könnyen és biztonsággal megismerhető. Sötét szeme van, annyira fekete, hogy szinte nem lehet az íriszt és a pupillát megkülönböztetni, és ez csillogó, tűz van benne, szúró energia sugárzódik belőle, "égő fekete" szeme van. sgnpislogás nélkül, égő fekete szemmel figyel.

A Skorpióban mindig van valami apróbb aszimmetria, pl. nem párhuzamosak a szemtengelyek, alapesetben a Skorpió kancsít, vagy bandzsít. Lehet, hogy először nem látszik, de ha fárad, akkor tuti.

Van, hogy nagyon ravasz, ha pl. Mérleggel kombinálódik.

Az aszimmetria máshol is előjöhet a szem mellett, pl. a kezek, lábak nem egyformák (pl. panaszkodik, hogy nem tud cipőt venni, mert vagy az egyikre jó, vagy a másikra), vagy nőknél nem egyforma a két mell. A balkezesség nagyobb számban fordul elő a Skorpiónál, mint a többi jegynél. A fülek tudnak még különböző szögekben elállni a fejtől.

Az öltözködés színei is sötétek, de mindig van egy színes ellenpont. Pl. egy (vér-)vörös kendő, vagy hajpánt. Jellegzetes a nagyon kontrasztos színpont, pl. fekete ruha, vörös valami.

A sminknél is nagyon erősen húzza a vonalakat, nagyon kihangsúlyozza a kontrasztokat.

A ruha inkább szűk, mint bő, és persze sötét színű. A Skorpió az egyetlen, aki a bőrt nagyon természetesen tudja hordani, akár divat akár nem.

Ékszer nem jellemző, nem feltűnő, és ebben is inkább az erős színkontrasztokat használja.

Az egész emberben érezhető az energiavibrálás: vibrál körülötte a levegő. Gyakori, hogy a kézizületek elfehérednek, mert ökölbe van szorítva, mint a Kos, de a Kos behajlítja az ujjait, hogy ne karmolja össze magát, a Skorpió nem, és a tenyerébe váj vele. A Skorpió egyébként is mindig kapar, mindent. A Skorpió megsérül, egyszer, és aztán mindig kaparja, nem hagyja begyógyulni. Egy "normális" Skorpió mindig vérzik valahol. Jellemző rá a görcs, a görcsösség, a megfeszítettség. Szorosan, összezárva, feszültségben, kicsit előredőlve ül. A Skorpiónál alap az erős, hosszú köröm (kell a "kikarmolom a szemed!"-hez), esetleg jó vörösre festve (már persze, ha nő az illető).

Mindig robbanásra-készség van benne, mindig szinte vibrál. Ugyanakkor a Skorpió működése olyan, hogy ahogy keletkezik benne ez úgy áramlik ki belőle. A Skorpió alapmondata: "Csak azt érdemes csinálni, amit eltúlozni is érdemes."

Hihetetlen, szinte a fakírságig menő önfegyelem jellemzi, a legdurvább fájdalmakat is képes elviselni. Nem érzéketlen tuskó, sőt, de nagyon el tudja viselni. Más háromszor belehal olyanba, amit egy Skorpió simán végigcsinál (akár mosolyogva!).

Mint már említettem volt a Skorpióban két ellentétes energia nyomja egymást folyton: a víz és a tűz. Így aztán a Skorpió egyik fázisa az, hogy semmit nem csinál, de feszült, ugrásra, támadásra kész. A másik fázis az, hogy "robban". Minden irányban, tehát nem csak a DH, hanem a H is. Ha jót akar akkor is. Ha csak meg akar simogatni, akkor is elkapod a fejed, mert olyan energia van benne. Ha épít, akkor úgy áll neki, mintha átépítené az egész Földet. Ha negatív ez a robbanás, akkor is iszonyú energia van benne, abban a másodpercben vér folyik, karmol, szúr, vág. Szinte lehetetlen túlélni.

A Skorpiónak nincs középértéke, csak végletekben él. Minden tulajdonságára a "túl-" jellemző, és ezen szélsőségek közt hirtelen vált. Feszültség, feszültség, feszültség, majd hirtelen robban valami iszonyatos energiával. Eszelősen és fantasztikusan tud építeni is és rombolni is. Tulajdonképpen jóformán reménytelen és kilátástalan egy Skorpió energiáinak ellenállni.

Ez a Tűz-Víz feszültség a lélekben nem türelmetlenségben jelentkezik, hanem folyton elégedetlen és kielégületlen. Soha semmi sem elég neki. A Skorpió alapszava a "KEVÉS", így nagybetűvel. Lehet jó, de kevés. Egy Skorpió, ha nem mond semmit, akkor is fél percenként kimondja, hogy "kevés"...

Mivel folyamatosan keletkezik benne ez az energia, így lényegében soha nem fárad, még ha azt mondja akkor sem, csak stilisztikai okokból mondja. A legszelídebb Skorpióban is eszelős, fanatikus energia van. Azt hihetnők, hogy hülyéskedik. Ha elfárad, akkor az elfáradás mozdulatával ki is egyenesedik, és már azt nézi, hogy mikor, hogyan haladhat tovább. A Skorpiót nem lehet legyőzni, asztal alá dolgozni, mindenképp ő győz. Saját maga viszi a hordágyat, amiben ő fekszik halálosan megsebesülve. Hihetetlen fájdalomtűrése van. Reménytelen leitatni, mert nagyon jól bírja az alkoholt is. Általában töményet iszik, esetleg bort, de abból is az egész izzó, mélyvörös vörösbort. A tömény a legjellemzőbb, de abból is a tüzesebbeket, pl. a Metaxa jellemző Skorpió-ital.

Ha valamiben hisz, akkor azért mindenen keresztül hajlandó menni, ha nem, akkor azonnal otthagyja.

Mindig kell, hogy csináljon valamit, mert le kell vezetnie az energiát, a feszültséget. Ez H esetben pl. valami hallatlan tudásvágyban, ismeretszerzési vágyban jelenik meg, míg DH esetben pusztításban. Mindig a tökéletességre törekszik. Nem elég csak tudni valamit, hanem le kell menni a legaljáig a tudásnak. Csak a teljesség, csak a tökéletesség jó neki, de még az sem...

Ha a Skorpió nyelvet tanul, addig nem szólal meg, amíg tökéletesen nem tudja. Ha egy Skorpió azt mondja, hogy "tudok belőle egy picikét", akkor valószínűleg 3 diplomája és 5 doktorátusa van már a témában. :-)

Az energiáiból adódóan folyamatos ez a hallatlan tudásvágy. Ő nem álszerény, egyszerűen neki nem elég, amit tud, nem érzi, hogy mennyit tud. Nem is tudja előadni, hiába tudja profin, hiszen tele van kisebbségi görccsel: "hogy taníthatnám ezt, hiszen még alig tudok valamit belőle" mondja, miután jó 20 éve a szakterület profija. Senki nem tud úgy kérdezni, mint egy Skorpió, a "legveszélyesebb" tanítvány, nagyon mélyen, gyilkosan bele tud kérdezni mindenbe. A Skorpió a Fausti személyiség (Marlow Faust-ja!). Eladja a lelkét az ördögnek, azért, hogy tudást kapjon érte, hogy olyan kérdésekre kapjon választ, amire máshol nem, és semmi mást nem kér, csak ezt a tudást. A tudásnak, a teljességnek a hajszolása, építése az örök "vesszőparipája". A Skorpióban így értendő, hogy mindig van egyfajta eszelősség, mániákusság. Iszonyatos önfegyelem és koncentrálás jellemzi, pl. ha szellemi útra lép, akkor egyetlen meditációval ér el annyit, mint más 5-6 meditációval. A DH is ugyanilyen eszelős módon végletekig menő, csak akkor pusztít: pl. az elhagyott feleség a férje előtt bosszúból eszelősen megöli a gyerekeiket.

Nagyon komoly jegy. Nem humortalan, van humora, de nem kelti egy derűs ember benyomását, soha nincs rajta egy könnyedség. Mindig nagyon elmélyül, mindig nagyon, szinte kellemetlenül figyel. Két tekintetet lehet nagyon azonnal megérezni, az egyik a Vízöntő, a másik a Skorpió. A Skorpióé olyan, mintha pengével vágna. Azt érzed, hogy "na ez az ember bekattant, és most szét fog tépni". Ilyenkor általában ő még észre sem vett, csak úgy nézelődik... :-)

Hallatlan igényesség van benne, az igényesség egyébként is nagy Skorpió-szó. Ebből ered az a Skorpió mondat, hogy "A 99% ugyanannyi, mint az 1%.". Neki a 105%-nál van a minimum, 117%-nál a kezd alakulni, 2600%-nál sem elég... "Jobb, ha nincs semmi, mint ha az van, ami nem kell, vagy nem elég jó.". De közben semmi sem elég (jó) neki...

Mi van a dolgok legvégén, legmélyén, vagy legmagasán? A Skorpió mindig mindenben a végső igazságot akarja tudni. Dőljön össze a világ, minden|mindenki pusztuljon el, de derüljön ki az igazság. "Az IGAZAT AKAROM tudni." mondja egészen halkan, de biztos lehetsz benne, hogy ezt még a legnagyobb zajban is meghallod. Nem hazudik soha, és a hazugságot mástól sem tűri, azonnal tudja, hogy ha hazudnak neki, abban a pillanatban "halott ember" vagy. Egyetlen egyszer hazudhatsz neki, utána soha többé nem tekint embernek.

A Skorpió nem igényel tapintatot és kíméletet, persze ezt ő sem adja meg másnak. Mindent kibír, mindent túlél. Az valóságot a szemébe lehet mondani akkor is, ha abba más belehalna.

A Skorpiónál az igazság háromszorosan is szent szó. Nagyon Skorpió mondat: "Ölj meg, szakíts, tépj szét, de mondd meg az igazat!". Ha az igazságról van szó, majdhogynem "bunkó" tud lenni. Egy tárgyaláson is képes felállni: "Igazgató úr, ön az előbb hazudott, és soha nem tudok magára felnézni többet, és én most kimegyek, és nem is jövök soha többet.". Ezt bárki, már csak azzal is kiválthatja belőle, ha csak egyetlen jelentéktelen kis részletet elhallgatott...

Kapásból tudja, hogy hazudsz, ráadásul félelem nélkül utána megy, és kideríti. Még ha ő is belepusztul, akkor is kideríti az igazságot. Nincs alapműködése, helyből túlműködik. Bármit meg lehet mondani neki, ha az az igazság, akármennyire is "belepusztul" belül. Vízjegy, tehát érzékeny, változékony. Iszonyatosan túlérzékeny, ebből az állapotból egy nagy büszkeség van benne.

Tulajdonképpen ez az egyetlen igazán büszke jegy. Méltóság, hallatlan emberi tartás van benne. Ezt tiszteletben kell tartani. A torkát fel lehet vágni, de nem szabad megsérteni. Egy Skorpiót tilos megalázni. Ha jogos a büntetés, akkor azt elfogadja, de nem lehet a büntetés megalázó. Egy Skorpió felé az a mondat, hogy "mit ugatsz itt, te senki", az csak az öngyilkosságnak egy feleslegesen bonyolult formája :-). Ha az emberi méltóságát, a hitét sérted meg, azt nem tűri.

Ez az érzékenység nem olyan, mint a másik két vízjegynél. Minden belül van, amit átél, de nem olyan szelíd érzelmek ezek, mint a Ráknál és a Halaknál. A Skorpió érzékenysége igazándiból az érzékiség. A Skorpióban soha semmi felszínesség nincs. Ha egy Skorpió csak épp hogy jelen van, már akkor is iszonyú koncentráltan figyel. Rendkívül szélsőséges, végletes állapotok közt változik. Szinte nem is érzelmei, inkább szenvedélyei vannak. Tisztán érzelmi alapú ember, de nem szelíden, mint a Rák, vagy a Halak, hanem iszonyú vak erővel, fanatizmussal. Mindig minden kevés, soha semmi sem elég.

A Skorpió táplálkozásában vannak a legvadabb, legerősebb, legintenzívebb ízek. Pepperoni paprikát képes magában 5-6 darabot megenni, mint más a banánt.

A Skorpió kettős üzemmódú. Vagy irgalmatlanul kemény visszafogásban van, vagy egy iszonyatos kirobbanásban, nincs köztes állapot. A Skorpiónak a szexualitása is ilyen "nem normális": vagy (akár évtizedekig) visszafojtva, vagy iszonyatosan intenzíven megélve. Pl. évekig semmi, aztán egy hónapig félóránként, vagy fordítva.

A Skorpió a 8ik jegy -> 8ik ház -> ami az ösztönök és a halál, amitől azonban fél.

A Skorpióval mindent a legrészletesebben meg kell beszélni, a szexualitást is. Egy ilyen, Skorpiónak megfelelő megbeszélésbe még három szexológus is belepirulna... :-)

A párkapcsolatokban is nagyon intenzív. Vagy kőkeményen egyedül van, vagy 20 körömmel beleragadva egy társba. Csak akkor lép valakivel társkapcsolatba, ha meg van győződve róla, hogy az egy EMBER, s nem egy "akárki". A Skorpió mellett tulajdonképpen lehetetlen elzülleni. Mindent kihoz belőled, amit csak lehet. Amíg hisz benned, addig képes egyedül is húzni a szekeret, csak hogy menjen. Ha kiderül, hogy nem vagy erre hajlandó, vagy ha csalódik ("hazudsz" neki), akkor kíméletlenül átlép rajtad, és az sem érdekli, ha te ebbe belehalsz.

Kőkeményen letesztel, hogy EMBER vagy-e. Ha ezen a teszten ármész, akkor olyan mintha egy tankra tenne, csak bírnod kell az iramot... :-)

Borzasztó nehezen tud elengedni, ugyanakkor egyetlen csalódás elég, hogy átlépjen. Ez nagyon fojtogató tud lenni egy NEM-Skorpió számára: "nagyon szép, nagyon jó, de sok".

A Skorpió tulajdonképpen védtelen, mert nem képes lezárni magát a sérülésekkel szemben. Túlérzékeny, mindentől megsérülhet. A Vízöntő lecsavarhatja az intenzitást, de a Skorpió nem tudja, mindent a legintenzívebben él meg. A Skorpió nem felejt, mert mindig mindent élve tart magában, 80 éven át egyetlen fikarcnyit nem csökken az élmény emléke, intenzitása. Ha van egy seb, ami begyógyulna, akkor azt felkaparja. Mindig nézi a vért, nem fél tőle. A másik véglete meg persze az, hogy nem bírja, és elájul tőle. Köztes állapot nincs, vagy ez, vagy az.

A Skorpió képes olyanra, hogy ráérős délutánokon "önmarcang party"-t rendez magának... Soha nem felejt el semmit, mindig mindent éltet magában. Élve marad benne a sérelem. Ösztönből bosszúálló, de forrófejűségből, nem hidegen, nem számítón! A Skorpió "bosszúállása" az érzékenységéből fakad. Az előre eltervezett gyilkosság az Vízöntő, a hirtelen felindulásból az Skorpió. "Az a szemét is érezze ugyanúgy, ugyanazt, amit velem tett!" Ha öngyilkos, akkor megmérgezi + felakasztja + főbelövi magát. Ha gyilkol, akkor szitává lő, és még rugdal is, meg ami még belefér.

Vagy húst hússal eszik, vagy "hisztérikusan" vegetárius.

Mindig az igazságban, mindig az emberségben keresi az utat. Mindent kihoz belőled, amit csak lehet, eközben persze nagy valószínűség szerint sziszegsz egy kissé. Ha túléled... :-)

Valószínűleg az első ember, aki lejött a fáról, az Skorpió lehetett, mert neki nem volt elég, hogy süt a Nap, és van banán... :-)))

Nem hagy békén, mindig fejleszteni akar, a legjobb szövetséges, és a legveszedelmesebb ellenség lehet.

A Skorpiónak gyárilag erős testszaga van, mint a Bikának, csak a Bikát ez egyáltalán nem izgatja, míg a Skorpiót halálosan zavarja. Nagyon érzékeny az orra, így a testszagot sem bírja. "Nem vakarózni kell, hanem mosdani!", ez a jelmondata. Szinte brutálisan, durván tisztálkodik, csak nem marad olyan fertőtlenítő-szagú, mint a Szűz, hanem finom illatokkal önti le magát. A Skorpiók nagyon szeretnek illatszereket szaglászni.

Azonban ez a tisztaságigény nem terjed ki a környezetére, nem tart rendet, nem takarítja a környezetét. Csak a testi tisztaság iránt van igénye.

Feltűnően szőrös, mindenhol, a legszőrösebb jegy.