Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Nyilas - Saggitarius

A Nyilas
(Saggitarius)
(Arcitenes)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Tűz - IgnisVáltozó - LabilyangJupiter - JupiterNOV.23.DEC.22.

keleties, tüzes, forró és száraz, maszkulin, labilis, nappali, kolerikus, részben (alstest) animális, dualisztikus, optimista


A Tűz elem Változó energiahasználatú jegye.

Az egész világ spektrumát átlátja, mindenre globális rálátása van. Ugyanúgy vezető, irányító, roppant erős én-képpel, de az ő területe tipikusan a szervezés, a működtetés, a rendszerek, struktúrák megteremtése, működtetése. Minél harmonikusabb, annál jobb vezető. DH-an is hatalmas tömegeket tud megmozgatni, de mint pl. szektavezér, vagy galeri-vezető.

Mindenről tud valamit, de nem mélyül el semmiben. Az ő fókusza a globalitás. A Kos az anyagban mozog, az Oroszlán az érzelmekben, a Nyilas pedig szellemi. A frontkatona a Kos, a Vezér az Oroszlán, az elméleti kidolgozó szellemi vezető a Nyilas. A Kos önéletrajzot írna, az Oroszlán családtörténetet, a Nyilas pedig az emberiség bölcsességét.

A Nyilasok névjegykártyája a leghosszabb.

H: Picit felszínesen egy teljes globalitása van, a struktúrákat látja, de nem mélyed el, ő a polihisztor. Jól látja az összefüggéseket.

DH: A struktúra sem épül fel benne, a "nagyarcúság" lesz jellemző, a tudás külsőségeinek hangsúlyozása. Ellentmondás nem tűrése. A H Nyilas tud, míg a DH "jobban tud".


Magas, nagy, de nem kövér, csak rengeteg anyagból van, soha sem aránytalan, jó felépítésű, a tipikus "háromajtós szekrény". Magas, széles.

A láb hosszú, azon belül is feltűnően hosszú combja van. A 190 cm-es manöken lányok általában erősen Nyilasok.

Ez a hatalmas test általában nem felnőttes, inkább csecsemős, olyan, mit egy óriáscsecsemő, egy jóllakott ovodás. :-)

Színei a Tűz elem miatt jellemzően a pirosas, rózsaszín típusúak, mint a rózsaszín marcipánmalac. Egészséges, és normális. Olyan, mint egy egészséges, jól táplált csecsemő, amolyan csecsemős pufókság jellemzi. Az egészséges, rózsaszín bőre hamar megpirosodik.

A férfi Nyilas is teljesen csupasz, szőrtelen. Még a férfi Nyilas lábszárán sincs szőr.

Nagy, magas, világos színű, normális, egészséges, és a szintén a Tűzből adódó "infantilizmus" jellemzi. És bizonyos fokú gőg, és eszméletlen magabiztosság.

A szem és a haj színe nem jellemző. Általában a haj nem szőke, nem fekete, illetve a szem nem kék.

Nincs jellegzetes arcvonás, azonban amiről megismerhető, az az arcpárna, ami nagy és hosszú, szinte két tenyérnyi. Az egész arcnak van egy csecsemőszerűsége, mert annak nagyobb az arckoponya része, mint az agyi koponya rész. A Nyilas férfiak soha sem markáns arcvonásúak. Nincsenek mély arcvonások, semmi karakteresség nincs az arcán, egy rózsaszín derű jön le róla. Nyílt őszinte tekintetel (Tűz-jegy) néz a világba. Mindig büszke, egyenes tartással, nyílt tekintettel, a másikkal szembe fordulva kommunikál.

A mozgás igen jellegzetes: a "legcsúnyább" járása van. Furcsa, darabos, nehézkes, összevissza, amolyan "trampli" mozgás. A Nyilas akkor is nekimegy másnak, ha sok a hely, mert szinte nincs mozgáskoordinációja. Fura nehézkesség, trampliság, darabosság, "sikktelenség" jellemzi a mozgását. Néha még csoszog is hozzá. Mint mikor a gyerek először áll fel, és lép 2-3-at. Kicsit túlhangsúlyozott, széles mozdulatok jellemzik, pillanatok alatt eltör dolgokat. Ezt nem direkt csinálja, egyszerűen csak ilyen. Egészen hihetetlen pl. mikor fut... :-)

A tartása egyenes. Nagyon komoly felnőttnek akar látszani, de olyan, mint a kisfiú, aki a papa csizmájába bújt. A nők is inkább kisfiúsak.

A Nyilasban mérhetetlen önbizalom, magabiztosság van. A Tűz-jegyekben egyébként is sok az önbizalom. Ő tökéletes, azért van itt, hogy a sok szerencsétlennek példát mutasson, segítsen. Mivel változó, így a Nyilas szellemi erőket képvisel, de persze Tűz-módon.

A magabiztosságának az alappillére az, hogy nincsenek kétségei, abszolút pozitív beállítottságú, roppant naivitása van.

A Nyilasban elképesztő kíváncsiság, tudásvágy van. Felesleges megkérdezni, hogy érdekli-e valami, szinte biztos, hogy igen. Ez az érdeklődés tulajdonképpen mindig szellemi, filozófiai jellegű. Rendszerint egész életében tanul, mint a Skorpió, de óriási különbség van kettejük között. Az egyik különbség, hogy a Nyilas ismeretvágya jellemzően univerzális, de felszínes. Egy Nyilas mindig mindenről tud valamit, de nem igazán mélyen. A tudásának területei összeérnek, így magának is és másnak is elő tudja adni, mint tökéletes tudást. Ebből a tudásból, még az apró kis töredékinfokat is össze tudja rakni egy teljes, nagy képpé (Jupiter). A Skorpió viszont tulajdonképpen monomániás, könnyen beszűkül egyetlen területre. A két jegy ezért végül is jól kiegészíti egymást: a Nyilas kitágítja a Skorpiót, míg a Skorpió elmélyíti a Nyilast. A Nyilasnak ún. "katalógustudása" van: elolvassa a katalóguscédulát a könyvtárban, talán még a fülszöveget, netán még a kritikát is, de a könyvet nem. Mégis tud róla előadást tartani! Igazán szintetikus tudásra képes, de önmagában mégsem képes rá, csak ha egy másik jegy (pl. Skorpió) megmélyíti. Önmagában ő a "polihisztor".

Alapattitűdje a "bevonulás". Bevonul, és megáll méltóságteljesen, megvárja, míg csend lesz, majd jóindulattal leereszkedik. Derűs jóindulat és leereszkedés jellemző. Mindig úgy kezdi, a mondatot, hogy "én", vagy "nem úgy van, majd én megmondom, hogy van...", szinte bármiről is beszél. És minél DHabb, annál inkább. Tulajdonképpen "gátlástalanul" beszél bármiről. Vitatkozni nem lehet vele, mert jellemző "majd én megmondom" és a "Senki nem látja át az egészet az összefüggéseiben, csak én" típusú hozzáállás. Kicsit lesajnáló a többiekkel. Nem rosszindulatból, csak ilyen. Tulajdonképpen jóindulatú, furcsa kisfiússág van benne. Mindig megfellebbezhetetlen módon kinyilvánítja a véleményét. A Nyilas tanár viszont rémes, mert pl. szó szerint azt akarja visszahallani, amit elmondott az órákon.

Nagyon erősen külsődleges, mint minden Tűz-jegy. Ő a "próféta", aki "elhozta az igazságot". Nagyon fontos neki a külsőség. A Nyilas névjegy jellemző, mindig minden címzetét és rangját használja, akárhány is van neki. Bemutatkozáskor is. Ebből ered az egyenruha iránti vonzódás, ami nem feltétlenül militáris, a lényeg benne a valamilyen testülethez való tartozás, és így az egyenruhára ki lehet aggatni a különböző rangjelzéseket, kitüntetéseket stb.. A civil ruhája is olyan, mintha egyenruhát viselne. Az is előfordul, hogy a civil ruhán is hordja a kitüntetéseit...

A Nyilas klasszikus élethelyzete az ítéletet kihirdető bíró, a ceremóniát levezető tábornok, a misét celebráló bíboros.

Ugyanakkor elképesztően naiv, könnyen kezelhető, mint minden Tűz jegy, pl. simán levehető a lábáról egy ilyen megszólítással: "mélyen tisztelt professzor úr...". Egy erősen Nyilas jegyű igazoltató rendőrnél az a trükk, ha nagyobb ranggal szólítod meg... ;-)

Nagyon erős életszeretet jellemzi. Az egész ember nagyon evilági, nemigen van benne "transzcendencia". Persze foglalkozik vele, mert átlátja. Van benne egy nagyon erős életszeretet, élet-igenlés. A Nyilas élni szeret, benne a közepében, kivonulni a természetbe stb.. A nyelvhasználat is felszínes tudású, de gátlástalanul használja.

Imád "zabálni". Az evésnél 3 jegyet emeltünk ki. Sokfélét, de keveseket, az a Mérleg; rengeteget de egyfélét, az a Bika; végül rengeteget, különlegeset és sokfélét, az a Nyilas. Mind még a "normalitáson" belül van, ha már egy kissé "abnormálisan" :-) különleges, az Vízöntő.

Hallatlan segítőkészség van benne, de nem fizikailag, hanem megtanít rá, hogy hogyan csináld. Nagy Nyilas alapelv: "Nem úgy kell a szegényeken segíteni, hogy ételt (halat) adok neki, hanem meg kell tanítani arra, hogy hogy termelje meg (halásszon)."

Nagyon jellemző, hogy hirtelen felnevet, a semmiből, nyerítés szerű, kirobbanás-szerű nevetéssel.

Erős vonzódással van a kutyák és a lovak irányában. Ezek fel is ismerik a Nyilas-t, a legvadabb kutya is leül elé, és szelíden, áhítattal figyeli, mint valami istent. A lovak is hasonlóképpen.