Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Halak - Pisces

A Halak
(Pisces)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Víz - AquaVáltozó - LabilyinJupiter - Jupiter (+Neptun - Neptun)FEB.19.MÁR.20.

északias, feminin, vizes, hideg és nedves, flegmatikus, éjjeli, hangtalan, labilis, dualisztikus, termékeny


Figyelem! A jegy neve nem Hal, hanem Halak, ez a jegy "egyes száma"!

A Halak a Víz-jegyek váltózó energiahasználatú jegye. Megszűnik az egocentrizmus. Nincs önképe, nem akarja "rávarrni" magát a világra, már szinte nincs is személysége. Nincs én-képe, fókusza az egész világ. Mindennel kapcsolatba kerülni, ami érzelmi alapú, bár ez akár egy sima kockakő is lehet.

Semmifajta személy-válogatás nincs benne. Bárkiről szeretettel tud gondoskodni. A legjobb anya-típus, mint ahogy a Rák is, de az csak a saját gyerekével, a Halak viszont bárkivel szemben. A legfontosabb kulcsszava: "hit". Nem a tételes vallás, hanem egy univerzális világigazságban való hit. Mártírrá képes válni, mindezt érzelmi alapokon.

Az abszolút H Halak célja a világ egészével való érzelmi összekapcsolódás, a világ teljességének érzelmi átélése, a hitre alapulva.

DH: olyan fokú én-kép nélküliség, hogy teljes káosz uralkodik belül, a hitből hamis mítosz lesz, illetve esztelen mártíromság lesz az teljes én-vesztésből.


A Halak termete közepes, vagy kicsit alacsonyabb, de egészen alacsony és kicsi is lehet. Rendkívül arányos a testalkata. A Neptun a Vénusz felső oktávja, azaz nőies (jin) jegy. Az egész ember nagyon finom, ahogy ránézel. A Mérleg kicsi, arányos, a Halak kicsi, vékony, törékeny. Vékony, karcsú, de nem szögletes, kicsit mindig le van kerekítve (a Mérleg szögletesebb).

Az arc lágy, lekerekített, kicsit olyan, mintha egy Mérleg lenne vízfestékkel lefestve. Ettől egy kicsit "összefolyik". Még férfi Halaknak is finom, szép az arca, férfiban a Mérleg és a Halak ilyen. Nincs benne semmi felfújtság, és puhaság sem, nem olyan, mint a Michelin-baba Rák. Az arc tehát szabályos, szép, szimmetrikus, mint a Mérleg, érezhetően van álla, de az finom.

A Halak nőknek nagyobb mellük van, de arányos (a Mérleg nőknek kicsi, a Ráknak "túl" nagy).

A szemöldök sűrű, és alapesetben az orrnyereg felett összeér. Ott, az első negyedben függőleges és átlátható, azaz belátni a szálak közé. Íve van, oldalt felfut. A szálak egyenletesen hosszúak. Pl. Brezsnyev szemöldöke volt ilyen, de az Oroszlán miatt neki világosabb és bozontos.

Fülcimpája "van", hiszen Víz-jegy. Átlagos fülű, de nagy lelógó cimpa a Ráknak van, nagy, de a fülhöz arányos cimpája a Skorpiónak van, míg a Halaknak van cimpa, de nagy a füle is hozzá.

A haj és a szem sötét színű, de sohasem fekete, inkább sötétbarna. Nagy, fényes a szem, de nem égető. Puha, jámbor a pillantása.

A haj sűrű, de vékonyszálú (a Skorpiónak vastagszálú). Vagy lehet egyenes és ritka, illetve még az ún. "afro" haj is előfordulat, amikor rugószerűen csavaros, szinte gyapjúnak tűnik a haj. Ha víz éri, azonnal begöndörödik, minden szál másképpen.

Az orr szabályos, pici. A száj is szabályos, semmi extra.

A hajviselet sem jellemző, nem frizurás, de hosszú hajú típus. Fésült, de nem frizurának van fésülve. Akinek a fenekéig ér a haja, az Halak, ha ugyanakkor szőke, akkor Szűz.

Az öltözet nem feszes, nem szoros, semmi fetűnő szín nincs benne. Jellemző a pasztellszinek használata. Nem divatosan öltözik. Nagyon ritkán visel ékszert. A nő mindig nőies, némi kislányossággal. Bőrt nem hord, valódi szőrmét meg pláne nem.

Az attitűdje halk. Nem mutat semmit, nincs jellegzetessége. Észrevétlen, nem szoktak rá emlékezni. Csendes beszédű, suttog, de nem gátlásosságból, mint a Bak. Kiegyenlített, kiegyensúlyozott. Lágy és finom.

A mozgására a visszafogottság jellemző, semmi izgágaság, semmi zajkeltés. Valahova néz, de nem bámul, nem kíváncsiskodik, csak belenéz a világba...

Nem kezdeményez beszélgatést, válaszolni is szinte csak gesztusokkal válaszol, főleg fejrázással. Nem verbális, nem társas lény. Lebeg egy cm-rel a föld felett, olyan egy kicsit, mintha egy másik bolygóról jött volna. Különös figura, de nem agresszív módon. Egyszerre van benne a Vízöntő és a Víz befelefordulása. Soha sincs veled. Ha felfelé néz, akkor nem a repülőt nézi, mint a Vízöntő, hanem valahol az "égben jár". Egyféle finom "bánat" érezhető rajta. A Skorpió iszonyatosan tud szenvedni, a Ráknak emberi bánata van, a Halak nem szomorú, egyszerűen csak Halak... Állandó szelíd mélabú jellemzi, aminek nincs földi oka. A metakommunikációt viszont teljes mértékben érzékeli, érzi. Az egész lényeddel, folyamatosan kell rá figyelned.

Hangosan nem nevet, csak csendesen mosolyog. Földi dolgokkal nehéz boldogítani. Nugalom, csend, zártság, máshol-levés, merengés jellemzik, amolyan "nem emberi". Az élet abszolút tisztelete jellemzi.

A DH Halakban nagy különbség van a H-hoz képest. Ilyenkor köd, káosz uralkodik el rajta, az egész ember zavarossá válik. Nem egyértelműen bolond, vagy őrült, csak kaotikus. Téveszmék, tévhitek kerítik hatalmukba, egy szót sem érteni abból, amit mond, mindig mindent félreért az égvilágon. Olyan, mintha állandóan a sárga földig be lenne rúgva. A DH Halak alapesete olyan, hogy nincs berúgva, mégis olyan, mintha. De egyébként is a Halakhoz tartozik az alkohol és a kábítószer. Nem alkoholista a Halak, csak az alkoholista Halak, és a nem alkoholista, DH Halak közt nincs különbség, mert mindegyik ugyanazt a hihetetlen, furcsa ködöt, káoszt képes sugározni. Ha nem alkohollal, vagy kábítószerrel, akkor ideológiával ködösíti az agyát, mint pl. vallási szekták, pártok stb.. Függőség jellemzi, még H-ban is.

A H Halak mindenre reagál, mindent lát, mindent hall. Minden frekvencián képes venni és hallani. A "Ma mit üzentek?" jellemző mondat, főleg szellemekkel kapcsolatban. Spirituálisan felfele tör a Kostól.

Jelemzők a megérzések, ráérez a hangulatokra. Figyel mindenre, anélkül, hogy ez feltűnő lenne, mindenféle "antennát" használ ehhez, és ezt segítésre használja.

A Halak iskolát nyit, hirdeti az igét, az igazságot. A legszentebb szent emberek. Ellszáll. A H belülről tudja, hogy ő több és más, mint a többiek, de szolgálja őket ezzel a tulajdonságával.

Nagyon érzékeny a zenére, a finom, kicsit "lebegő" zenéket szereti. Esetleg zenél is. Dúdolgat, illetve a beszédének is van egy zenei, éneklő lejtése. A Halak világa szavakkal nem írható le, de zenével esetleg kifejezhető. Híres Halak zenészek pl. Chopin, Enya.

Víz-jegy: lélek, álom, képzelet, érzések, hangulatok, vissza a lélekhez. Mindaz, ami átérezhető, a léleknek átélhető...

Ahogy Mérleg nem megérinthető, úgy a Halak sem megérinthető, áldás-mozdulatok jellemzik, simogatást üzen. A test nem lényeges.

A Halak bárkibe képes beleszerelmesedni, akár egy képbe is, és hűséges is marad hozzá. Minél megfoghatatlanabb a kiválasztott, annál jobb. Érzések, érzelmes lebegések jellemzik.

Étkezésére jellemző az ún. reformkonyha, de sokszor még azt is alig eszik.

Mindig érzi a teremtést. Mindig úgy érzi, hogy a teste akadályozza. Mindent át akar élni a lélekben, és azt persze misztikusan. Mindent tud, minden benne van már a születése pillanatában. A Föld nem lehet neki idilli. Vágyképe: A sűrű erdő közepén levő tó közepén, egy csillagfényes éjszakán várni az angyalokat, akik visszaviszik a kiinduló forráshoz. Az van, amit nem látni.

A Halak ül a vízben, hogy a víz hullámoztassa. A vizet kedveli. Zavarja a teste. A lényeg a lélek békéje, emelkedettsége. Semmi köze ehhez a világhoz. Kivonul a világból, a testét is elhagyja, nincs benne semmi evilági ambíció.