Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Mérleg - Libra

A Mérleg
(Libra)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Levegő - AerKardinális - CardinalyangVénusz - VenusSZEP.24.OKT.23.

nyugati, levegős, meleg és nedves, humán, nappali, kardinális, maszkulin, szangvinikus


A Levegő-jegyek legerősebb én-középpontú tagja, nagyon kiegyensúlyozott én-képe van. H-ban erőteljes ego-centrizmus. Nem feltétlenül, sőt jóformán soha nem a valós én-képet mutatja a külvilág felé, hanem amit készít, mert elgondolja, hogy mit gondoljanak róla mások, és ezt hihetetlenül kardinálisan, erővel "nyomja" át. Roppant intelligenciával és ügyességgel tudja ezt tenni. Begyűjti az ember 30 ismerősét, és "kifaggatja" róla őket, majd e szerint tesz az illető felé. Retrospektív lény, nem foglalkozik magával, csak a kapcsolatai révén képes meghatározni magát, egyetlen percig nem képes kapcsolat nélkül élni. Magának is teremt egy ön-képet magáról, néha egészen összenő vele.

A H Mérleg ezt a képességet pl. íróként alkalmazza. Vagy a tömegkommunikációban dolgozik. A DH Mérleg nem egy szellemi értéket hoz létre, amihez abszolút tehetsége van, hanem önmaga az alkotásnak a tárgya. Féktelenül hiú, és ennek a jól megszervezett propagandája és átnyomása megy mindenki felé.

A H Mérleg pl. jó színész, mert a legkönnyebben azonosul a szereppel. Jó szellemi gyógyító, hihetetlenül hatékony. A legmagasabb értéke a szellemi értékek nagyon hatékony átvitele, DH-ban viszont a hamis én-kép minél szélesebb propagálása válik számára a lényeggé.

Produkció-központú: mintha mindig egy színpad közepén állna.


Külsőre középtermetű, vagy kicsit kisebb. Vékony, de nem sovány. Legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy rendkívül arányos, szabályos testfelépítése van. Nagyon pontos arányosság, szinte teljesen tükörszimmetrikus, tökéletesen arányos. Egyszerűen "szép". Persze nem esztétikai megítélésről van itt szó! Mindenféle jegyű ember lehet szép, vagy kevésbé szép, ez itt úgy értendő, hogy ugyan mindenkinek más tetszik, de egy erős Mérleg mindenkinek tetszik, ami abból adódik, hogy az uralkodó planétája a Vénusz, a szépség archetípusa. A közvélekedés szerint szépnek tartott jegy. Mindenki mást tart szépnek, de a Mérleget mindenki. Finom, arányos, proporcionális, kellemes mind megjelenésben, mind viselkedésben. Vénusz-jellegű, így mindig egyfajta erős nőiesség van benne, még a férfi Mérlegben is. Két feminin férfi jegy van, a Rák, és a Mérleg. A Mérlegben kislányosság van, míg a Rák asszonyos. Az a fajta jóképűség jellemzi, ami több, mint egyszerűen a férfi-markánsság, hanem már kifejezetten széparcúság és szépség.

Két jegyben uralkodik a Vénusz, a Bikában és a Mérlegben. Ha az egyikre azt mondjuk, hogy szép, akkor ez a másikra is igaz. Igaz is a Bikára is, csak egész másként. A Bika típusú szépség jóval több anyagból van. A Mérleg nők még idősen is kislányosak, a Bikák már kislányként is nőiesek. A Mérlegben tehát mindig van egy kislányosság, kellemesség (ez jellemző Mérleg kulcsszó). A Mérleg ezért rendkívül népszerű, közkedvelt, mindenki szereti a Mérleg jelenlétét a társaságában.

Soha nem hízik el, soha nem romlanak el a testarányok, gyakorlatilag a domináns Mérlegnek van a legjobb alakja, és mindig van benne egyfajta vékonycsontúság, egyfajta kislányosság. Abszolút szimmetrikus, szabályos termet és alkat. Középtermetű, vagy kicsit kisebb.

Világos színű, de nem túl fehér, és nem is kreol bőr jellemzi.

A hajszín nem jellemző, és általában egyenes szálú. A szem színe sem jellemző, de gyakran kék szemű, és barna hajú, mint a Kos, de nem meghatározó, bármilyen színű lehet a szem is és a haj is.

Az arca pici, szabályos orr, mintha egy kicsit az Ikrek, vagy a Kos szabályossága lenne, de nem annyira éles. Az egész nagyon szépen, arányosan, harmonikusan elrendezett. Amiről biztosan felismerni, az az álla: oldalról jellegzetes, szögletes kocka-álla van, ami nem szemből erős, hanem profilból. Az állkapocs szinte szabályosan L-alakú. Ha onnan (profilból) markáns az áll, akkor biztosan Mérleg, persze szemből is szimmetrikus, éles, de oldalról látni ezt a szögletességet. Szemből kicsit "kockafej" jellemző.

A Mérleg az egyensúlyérzék jegye. Egy domináns Mérleg bármennyit tud egy lábon állni, akárhányszor megpörgetheted, akkor is megáll a lábán. Ezért és az esztétikus testalkat miatt roppant esztétikus, megjelenésű, és ezt és az egyensúlyérzéket kamatoztatják is, ugyanis megfigyelhető, hogy pl. a hivatásos táncosok, balett-táncosok szinte mind Mérlegek. Színészeknél is jellegzetes, pl. Vencel Vera, Audrey Hepburn. Szemből nem látható, de profilból nagyon feltűnő.

A fogsor nagyon jellegzetes: a "fogkrém-reklám". Tökéletes, szabályos, egyenletes, összeérő fogakkal. "Gyárilag" nagyon szép.

A legtávolabbról is felismerhető a szép járásáról. Az egész mozgásában van valami koreográfia, mintha mindig táncolna. A Mérleg nőnek nem kell tanulnia "járni", mert eleve hibátlanul tud. Olyan a járása, mintha gurulna egy rolleren, mert járás közben nem jár fel-alá a válla, csak úgy "megy", nagyon jellegzetes, "suhanó" a járása.

Alapvető a Mérlegnél az arányosság, a mértékletesség. Finom, nagyon artisztikus lágyság, lekerekített mozdulatok jellemzik, amolyan koreografikus mozgása van, mintha mindig táncolna. A leülése is elegáns, folyamatos mozgású. Még a mozdulataiban is van egy kis diszkrét kacérság.

Jellemző, hogy hirtelen vált nézőpontot, hirtelen odanéz valahova, valamire, vagy valakire, majd ugyanolyan hirtelen visszanéz, és ezt így folytatja.

A kéztartása is jellemző: az arcához ér a keze, de soha nem az arc elé.

Mindig szimmetrikus, mindig szabályos, pl. mindkét keze a zsebében van. Szoborszerű beállások jellemzik.

Az egész emberben van egy hallatlanul finom elegancia, néha talán még "túl" is ilyen.

Nem képes aszimmetrikus lenni, tulajdonképpen mindig tükörszimmetrikus.

A gesztikulációira is a kiegyenlítettség jellemző. Mindig szépen, előrenyújtott lábakkal ül. A Mérleg nő fantasztikusan tud hosszú szoknyában járni, sőt még rohanni is, mert hibátlanul tudja, még esőben is, báli ruhában és körömcipőben is.

Az öltözködése soha nem feltűnő, hanem finoman elegáns, visszafogottan, mértékkel divatos (általában az utolsó előtti divat), semmi túlzás, mindig egy kis visszafogottság, semmi harsányság, semmi puritánság, mindig a kiegyenlítettség van benne mindenben, ami vele kapcsolatos, ami az övé. Finom anyagok, nem túl szűk, nem túl bő, azaz soha nem egészen testre tapadó, de azért látszódjon az alakja. Finoman mindig kacér, maximum egy gomb kigombolva, de lejjebb soha sem. Pontosan el van találva, hogy melyik az a gomb ami még ki van gombolva, és melyik, amelyik már nem. A felhajtott ingujj|blúzujj jellegzetes, ez a Mérleg egyik jellemző öltözködési gesztusa. Természetesen szabályosan, egyformán van felhajtva mindkét ingujj. Hogy lehessen látni a szép karokat, csuklókat... :-)

A Mérlegben mindig van egy kis "cukormáz" az öltözködésben. Egy kis csipkefodor fent, egy kis valamicske lent. Egy egészen DH Mérleg ettől nagyon furán ízléstelenné válhat, ő lesz a nagyon babás cukorbaba, marcipánfigura. A csipke egyébként is abszolút Mérleg műfaj.

Elsősorban a nőknél, de a férfiaknál is jellemző, hogy az is gondosan össze van válogatva és tervezve, ami elsőre (külsőleg) nem is látszik. Az öltözet minden rétege nagy műgonddal van kiválogatva színben és formában is, természetesen csipkével. Illatszerboltban mindig Skorpiókat látni szédülten szaglászni, a Mérlegek "törzshelye" viszont a fehérneműbolt. A Mérleg azt is ellenőrzi, hogy könnyű legyen levenni a ruhadarabokat! Meg van tervezve az is, hogy milyen lesz majd a levetkőzés. Nagyon szeret öltözni, de nem tolakodóan. Általában fiatalabbnak öltözik a koránál, ami egy DH Mérlegnél elég elrémisztő tud lenni, főleg, ha már meglehetősen idős.

A Mérleg mindig nagyon elegáns, soha nem hord edzőruhát, még farmert sem igazán. Nőknél szoknya, de soha nem mini, vagy hosszú szoknya, és picit magas sarkú cipő.

Ékszer van, de minimális, viszont a DH Mérleg átesik a ló túloldalára, és túl sokat hord.

Az egyik legfontosabb Mérleg attitűd a LÁTSZAT. Nincs valós én-|ön-képe. A Kossal és az I. házzal szemben, VII. ház, az emberi kapcsolatok háza, így a Mérleg a kapcsolataiban él, azokban definiálódik. Mindig kapcsolatokat teremt, abból visszajelzéseket kap, és azokból építi fel a személyiségét. Áll a tükör előtt, és onnan kapja a visszajelzést.

Nem elhanyagolható tény persze, hogy kardinális jegy. A Mérlegnél ez úgy működik, hogy az esztétikum és a szépség a világképe. Az a célja, a mozgatórugója, hogy minden ember azt alakítsa ki róla, hogy ő a legszebb, a legjobb stb.. Mindenkit úgy akar befolyásolni, manipulálni, hogy őt lássák a legjobbnak, a legszebbnek, egyszerűen tökéletesnek. Mindenkinek más arcot mutat, ha az ismerőseit megkérdezed, mindenki mást és mást mond róla, persze a végén hozzáteszik, hogy ő a legszebb/legjobb... Nincs igazi arca, sokszáz apró arcból áll, illetve azoknak egy sajátos középértékében.

A Mérleg világa a szépség, a kozmetika, hogy elfedje, eltakarja a dolgokat. Csak a sminket látni, a valódi arcot nem, az jóformán nincs is, nem is fontos. Nem képes egyedül élni, csak kapcsolatokban tud létezni, a világa a látszat. Ezen kapcsolatokat manipulálja folyton. Lényeg az eredmény, de hogy ezt minek az eltussolásával, elmázolásával éri el, az nem számít.

Nagyon erősen benne van a tetszésvágy, hogy ő legyen a non plus ultra. Mindig kifele figyel. Iszonyú kardinális, kíméletlen erő van benne, mint a Kosban, csak nem olyan szembetűnő. Soha nem figyel magába, nem tud pl. meditálni. Állandó jellegzetes kifele figyelésben van. Nagyon finom, nagyon elegáns, halk ember, mégis ugyanaz az erő van benne, mint a Kosban, csak ez nem Mars-i, hanem Vénusz-i. A Mars a harcos, a Vénusz a diplomata. Finom, lépésről lépésre történő apró mozgások révén totális, féktelen erővel nyomja át az elképzelését. Levegő-jegy, tehát intellektuális, a diplomácián keresztül él, azzal hozza létre a kapcsolatait, végül is "rábeszél". Semmi esély nincs ha egy Mérleg elkezd rábeszélni. Finom, egyenletes, nyugodt, racionális érvelő. Nagyon jellegzetes, hogy ugyanazt elmondja akár többször is, esetleg más-más szavakkal. Soha nem emeli fel a hangját, a végén odateszi, hogy kész, pont, ennyi. Van egy fura, mágikus, hatása: muszáj nézni, hallgatni, figyelni rá.

A Mérlegnek ez a világ: a látszat, a tükör. Nagyon jó Mérleg-teszt: menj végig egy Mérleggel egy tükör előtt úgy, hogy a beszélgetés közben ne lássa magát benne: biztosan nem fog rád figyelni, mert a tükröt figyeli, hogy miként láthatná magát benne.

Furcsa látszatvilágban, az "olyan, mintha"-ban él. Mérleg tulajdonság az is, hogy esetleg nem igazi ékszert hord, csak bizsut. Elég neki, hogy jól néz ki, jól mutat. A lényege: hatást tenni a többiekre, mindenki azt lássa, hogy ő a legjobb, legszebb, legtökéletesebb, ajándékba adja ezt a látványt a többi "szerencsétlennek"... :-)

A Mérleget nem érdeki az igazság, pláne, ha azért mélyre kellene tekinteni, netán magába. A Mérleg kulcsszavai: béke, egyensúly, harmónia, kiegyenlítettség, megegyezés, kiegyezés, arányosság, nyugalom, csend, kiegyenlítés, kiegyenlítődés, és ezt bármi áron. Ha ezzel egyezik az igazság, az jó, de ha nem, akkor is, valami kis hazugság árán. Tökéletes Mérleg kifejezés a "kegyes hazugság". Finom, csendes elhallgatások, mellébeszélések, csak legyen nyugalom. Csak a látszat érdekli, a dolgok mélye már nem. Maximum a nagyon H Mérleget, de akkor is csak valamely más H jegyével kiegészítve. Mindene a felszín, a látszat.

A Mérleg egy hibára mindig egy kis alapozót, púdert tesz: "nincs is ott semmi". Teljesen ellentétes, mint a Skorpió, mert az meg mindenáron kibányássza az igazságot, nem fed el semmit, hanem felszínre hozza bármi áron. Ezért a világ egyik legérdekesebb személyisége egy Mérleg-Skorpió kombináció... :-) Eléggé "szórakoztató"... :-)

A Mérlegek nagyon szeretnek magukról hallani, de csak a szépet, csak a jót, a rosszat szelektíven nem hallják meg, belülről befogják a fülüket. Azonnal "töröl", ha "rosszat", neki nem tetszőt hall.

Mindig kapcsolatba akar lépni. Meghívja az energiát, elégedetten nyugtázza, hogy "na, ez sem tudott semleges maradni irántam". Abszolút Mérleg cselekvés a finom szemezés.

Fontos tisztázandó, hogy a Mérlegben semmi érzékiség nincs, a Mérleg egy Levegő-jegy, így hűvös, szinte hideg. Az egész cselekvés, kacérság csakis mentálisan van, nulla érzékiség van benne.

Állandóan pásztáz, mindenkinek kicsit kiosztja a lapokat, finoman felhívja magára a figyelmet. Soha nem tolakodó, nagyon finoman irányít. Ha megvan a kapcsolat, akkor jó, a dolog tulajdonképpen véget is ér. Csak energiaváltás kellett. Nem akar "pasizni|csajozni", semmi érzékiség nincs benne. Hűvös, Levegő-jegy.

A Mérleg viselkedése természetesnek tűnik, nem látni rajta azonnal a mesterkéltséget, persze ezen simán átlát a Skorpió és a Vízöntő.

Általában igaz, hogy a Mérleg és a Skorpió "utálják" egymást. A Vízöntő tud harmonikusan is hozzáállni.

A Mérleg a legtehetségesebb jegy, és ezt nagyon szeretik is hallani. Van egy hallatlan diplomáciai érzék, szépérzék, ami a DH Mérlegnél már a giccsbe fordul. Roppant finom szín- és minőségérzéke van.

Rábeszélőképesség jellemzi, hosszú bonyolult körmondatokban sem vész el. Vigasztalni nagyon tud, kibillent lelkiállapotokat finoman visszaállítani. A finomhangolás a lényeg. Sebésznek nem való, az a Skorpió! "Nem kell annyira eltúlozni!", "Ne vedd annyira a szívedre!", stb.. Elkeni, elmaszatolja a dolgokat, de csak a felszínüket.

Rendkívül jó egyensúlyérzéke van, soha nem megy neki senkinek, nem lép a lábára senkinek még tömegben sem. Soha sem szédül el. Hallatlan szimmetriaérzéke van, pontosan tud szabad kézzel kört rajzolni. Nagyon finom szépérzék. A Mérleg tökéletesen tudja, hogy melyik a jobbik profilja. Erős Mérleg színészt nem is lehet akármelyikről filmezni, vagy fényképezni...

Iskolákban a tanárok kedvence, mert elegancia van benne, és jó tanuló. Utál tanulni, mindent utál, ami erőfeszítés, csak rendkívül jól lavíroz a részletekből. De előbb-utóbb aztán mégis lemarad, mert nem vállal semmi erőfeszítést. De ez a lemaradás nem érdekli, mindig megtalálja azt a környezetet, ahol ő a kitűnő valamiben. A Mérlegnek bőven elég ez a látszat is. Rendkívül H Mérleg el tud szakadni ettől a dologtól, de általában akkor is valamely kiegészítő jegyét veszi igénybe ehhez segítségül.

Első osztályú a diplomácia területén, és kiváló "divattanácsadó". Csak a felszínes, laza dolgokat képes csinálni.

A Mérleg akkor van jól, ha egyensúlyban van. Minden kiválóságát kizárólag csak akkor tudja adni, ha egyensúlyban van, különben azonnal szétesik.

A Mérleg mentálisan rendkívül érzékeny (Levegő). Tökéletesen meg tud különböztetni pl. rendkívül hasonló színeket. A Mérlegnek folytonos erős lelki élete van, de ez egy hűvös, racionális belső folyamat, ami arról szól, hogy egyensúlyba hozza magát. Kardinális, így rendkívül sok energiája van. Mindig mindent középre akar tenni. A legnagyobb Mérleg kifejezés: "Az Arany Középút". A kiegyenlítés ára: minden áron. Bármilyen hazugság, leplezés stb. árán is, mindig pont annyit, amennyit kell. Lehet, hogy elegendő csak egy hunyorítás, akkor csak annyit. Ha kap egy nagy pofont, persze megbillen, de aztán végül eljut magában addig, hogy "pofon nem is létezik"...

A Mérleg stílusa az indirektség klasszikus stílusa. Semmit nem bír, ami direkt, ami "vér"... Minden, ami Mérleg, az pontosan a Kos és a Skorpió ellentéte.

A Mérlegben van egy kicsi luxus-igény, de igazándiból ez csak egy fajta kellemesség-igény, csak egyesek szemében tűnhet luxus-igénynek. Budapesten a Fórum Hotel kávézója a fő Mérleg hely.

Csak olyat sportol, amiben nem kell "erőfeszíteni", amiben mindig előnyösen mutat, ahol mindig mosolyoghat. A stílus tehát az, hogy soha nem irányul rá direkten semmire.

A Mérleg csak akkor Mérleg, ha belül egyensúlyban van, de ebből "bármi" kibillentheti. Ilyen pl. a választás. Nem képes dönteni, de nem azért, mert buta! Pontosan tudja, hogy mi a helyzet, de nem dönt, mert megbillentené magát. Tehát nem dönt, csak sodródik. Még egy bögre miatt is ("A pirosba, vagy a kékbe kéred a teád?") képes kibillenni, és csak sodródni. Zseniális döntés-előkészítő, de nem képes dönteni. Nem lehet egy Mérleget választás elé állítani, mert választ úgysem kapsz, csak kárt teszel benne. Különösen nem lehet az igen-nem, az-az, egyik-másik válaszlehetőségű kérdéseket használni, mert nem válaszol, hanem elkezd mellébeszélni "valószínűleg esetleg talán ez is lehet, és akkor talán ...".

Egy Mérleg nem bír semmi egyenesen durva dolgot. Nem szabad folyamatosan egyenesen ránézni, de nem ránézni sem. Rendkívüli nagy a személyes tere. A levett kabátja is az ő testének a része, nem lehet megérinteni.

A legfontosabbak a (pár)kapcsolatok a számára. Mindig ott van a "flörtölés". Folyamatosan kapcsolatokat létesít és ápol. Nagyon "jóképű", de könnyű hibázni, ha nem tudsz Mérlegül. A Mérleg bárkivel készségesen szóba áll, ha az ő "nyelvén" beszél az illető. Imádja, ha udvarolnak neki. Azonban ettől szenved is, mert nem bír kinyitni még afelé sem, aki felé pedig szeretne. Csak egyszer lehet előtte hibázni, többet nem.

A Mérleg mindig megszólítható, soha sem "monogám". Nem az érzékiség, vagy a vére hajtja, az tulajdonképpen "nincs is" neki, de a párhuzamos kapcsolatainak legtöbbje általában csak "plátói", ha valahol becsúszik a testiség is, az csak "véletlen", nem is arról szól az egész... Minden kapcsolata azt hiszi, hogy ő az egyetlen. A Mérleg nem képes kilépni a kapcsolatból, hiszen nem tud nemet mondani, vagy dönteni. De helyette sem lehet dönteni, mert akkor mindenáron visszatáncoltat a kapcsolatba. Hagyni kell flörtölni, úgy sincs teste a dolognak. Ha kettesben látod a párjával, el kell mellettük menni, ez egy nagy piros pont lesz tőle neked...