Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Ikrek - Gemini

Az Ikrek
(Gemini)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Levegő - AerVáltozó - LabilyangMerkur - MercurMÁJ.21.JÚN.21.

maszkulin, nyugatias, humán, levegős, meleg és nedves, szangvinikus, nappali, terméketlen, szellemi, labilis, idegi, intellektuális, kettős jegy


Figyelem! Nem Iker, hanem Ikrek! Ez a jegy "egyes száma"!

Kettős jegy.

Változó (mutábilis, labilis) energiahasználatú jegy, így a Levegő-jegyek közül ő a leginkább szóródó, neki van a legkisebb én-képe. Barátok és üzletfelek (a Micimackóból a Nyuszi tipikus Ikrek). Alapeleme az állandó kommunikáció, a saját személyének a megmozgatása, állandó mozgás, cserélődés. Beszéd, néha írás is. Ha nincs más, akkor kártyázik. Fordítás, tolmácsolás, egészen magas szinten a műfordítás. Nehezen koncentrál, de remek a helyzetfelismerése. Abszolút "slágfertig". A jó értelemben vett ügyeskedés, alkalmazkodóképesség jellemzi.

DH-ban azonban hallatlan felszínesség, szétszórtság, fecsegés, pletykásság lesz a jellemzője.

Az Ikrek szeret a legjobban keresztrejtvényt fejteni, amit viszont a Vízöntők tudnak a legjobban készíteni. Az Ikrek legjobb keresztrejtvényfejtő, de nagyon rossz sakkozó.

Az Ikrek a társaság központja.


Uralkodó bolygója a Merkur, mint ahogy még a Szűzé is, ezért a Szűz és az Ikrek kicsit hasonlít egymásra, mindkettő Merkur típusú külsővel rendelkezik, bár természetesen vannak különbségek. Az Ikrek picit az átlagnál alacsonyabb, míg a Szűz egy picit magasabb.

Színek: nagyon világos, egészen (porcelán-)fehér, vékony bőr, gyakran átlátszik az erek kéksége. Az egész testalkat jellegzetesen vékony, soha nem hízik el, legfeljebb középtermetű.

A szem világos- (porcelán-) -kék, nincs meg benne a Kos féle szegfű-mintázat.

Haj: világosszőke, egészen fehér-, platinaszőke haj, és mindig egyenes, de jellemzően nem hosszú (a Szűz haja inkább hosszú).

Az egész ember olyan "pici". Sovány, vékony, kifejezetten törékeny alkatú. Azonban ebben a piciségében arányos testalkatú. Csontos, látszanak a csontok. Hihetetlen hajlékony minden izülete, pl. kifele áll a tenyere az asztalon, ahogy tenyerel, és közben a könyöke kicsit befele áll. Jellemző a "sótartó" váll. Nőknél pici mell a jellemző.

Az arc abszolút szabályos, nagyon éles arcvonásai vannak. Pici, szűk, hegyes orr, határozott vonásokkal megrajzolva. Semmi puhaság, semmi lágyság, semmi szemtáska, semmi pofazacskó. Kicsit olyan az egész ember, mint egy rézkarc. Az ajak nagyon pontosan, élesen körberajzolva, egész keskeny. Szinte nincs fülcimpája.

A kéz nagyon szép, jellegzetes, hosszú, szépen megrajzolt újjai vannak, de nem "pókujjak", mert az a Szűzé. Az Ikrek mindig gesztikulál a kezeivel.

Nagyon szabályos fogsor, picike fogakkal, egyenletesen kis rés van köztük, ez az ún. "rizsszem-fogsor".

Nagyon jellegzetes a Merkur-típusú öregedés, azaz soha nem lesznek rajta mély ráncok. Egy Merkur nőről nem lehet messzebbről megmondani a korát. Csak rengeteg apró pici ránc lesz az arcán, mintha pókháló lenne rajta. Soha nem hízik el, soha nem csendesedik el, soha nem lassul le.

Az Ikrek öltözködése nem feltűnő, inkább fiatalos, egy árnyalatnyi fiússág van a nőknél. A frizurában is inkább rövid haj jellemző, de nem annyira, mint a Kosnak. Hosszú szoknyában Ikreket nemigen látni.

Nincs különösebb szín-referenciája, bár általában a világos színeket kedveli. Kicsit lezser, kicsit laza, de rendezett, nett, elegáns ruházat. Feketét nem hord.

A egész ember állandó mozgásgásban van, picit túlmozgásos, picit türelmetlen, picit feszültséges, de ez nem olyan, mint a Kosé, hanem az alapvető kíváncsiságából fakad. Beszélő, fecsegő jegy. Gyakorlatilag megállás nélkül beszél, kommunikál, kapcsolatot keres, és mindehhez nagyon gesztikulál. Az Ikrek gesztikulálásában van egyfajta szóródás, rendezetlenség.

Minden Ikrek "multi üzemmód"-ban van, azaz egyszerre képes nyolc-tíz tevékenységet végezni, pl. két telefonba beszél egyszerre. Ott van persze ebben egyfajta figyelmetlenség is, mert megosztja a figyelmét sok irányba. A másik végtelenül fecsegő a Nyilas, de az azért, mert a saját hangát akarja hallani. Az Ikrek nagyon könnyen szólít meg, simán felhív, megszólít idegeneket. Ha idegen nyelven csak három szót ismer, akkor is nyugodt szívvel elkezd azon a nyelven beszélni, külföldön is. Mindig a legújabb márkájú mobiltelefonja van, egyszerre kettő is, hogy egyszerre beszélhessen rajtuk. :-)

Kicsit felszínes, de rendkívül gyors intelligenciája van. Egyetlen pillanat alatt átlát a helyzeten. Rendkívül jól tájékozódik.

Féktelen kíváncsiság jellemzi, de ez "pletyka szintű". Az információk begyűjtése minél szélesebb körben, aztán szétszórása minél szélesebb körben, ez a mozgatórugója. A pletykalapok tipikusan Ikrek jellegű információkat hordoznak, Ikrek írják, és leginkább azok is olvassák, de ez persze az Ikrek DH megnyílvánulása.

Az Ikrekre a kitűnő nyelvérzék jellemző. Például magyar anyanyelvűként egy francia egyetemen megtanul francia alapokon oroszul... A szinkrontolmácsok tipikusan Ikrek, mert nem kezd értelmezni, csak fordít.

Rendkívül gyors felismerőképessége van, bár gyakran csak a felszínt éri el ezzel.

Az Ikrek a kereskedelem embere, mégpedig tárgyak kereskedelméé.

Rendkívül pozitív beállítottságú, ugyanakkor kicsit száraz, hűvös ember. Végtelenül naív, már-már kicsit infantilis derű jellemzi.

Rendkívül élelmes. Pl. nagyon jól tudja, hogy mikor mi hol a legolcsóbb. Az Ikreknek nem probléma elindulni otthonról. Az Ikrek és a piac jellegzetes: az összes kofával beszél, végül egyébként ott veszi meg az árut, ahol a legjobban elbeszélgetett.

Levegő-jegy: nagyon mentális, racionális, hideg. Csak ez nem tűnik fel, mert derűsen adja elő, sokat nevet, mosolyog. Intellektuálisan nagyon érzékeny. Látszólagosan együttérző, de az érzelmekkel nem igazán tud mit kezdeni.

Midig pontos, de nem túl mély magyarázatot akar. Hosszabb ideig nem képes egy logikai láncot követni, mert szétszóródik. Mindig mindenről eszébe jut valami. Megállás nélkül beszél. DH-ban nagyon pletykázós tud lenni. Nem képes vastag könyvet elolvasni, a képregény az ő "stílusa".

Beszéd közben papír van előtte és firkál. Emberi, de felszínes kommunikáció. Korunk nagy Ikrek hivatása a marketing manager. Illetve kitűnő "porszívóügynök". Kicsi "linkség" is van benne: nem "hű", ha a másik porszívógyár egy kicsit is többet kínál neki, az eddigit azonnal lehúzza a sárga földig, "még az anyját is eladja". Tipikus Ikrek foglalkozás pl. az újságíró, a riporter, aki beszélteti a másikat, de nem mélyen.

Rendkívül jó közösségteremtő. Tulajdonképpen semmit nem csinál a csapatban, csak ő hozza létre és tartja össze.