Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Kos - Aries

A Kos
(Aries)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Tűz - IgnisKardinális - CardinalyangMars - MarsMÁR.21.ÁPR.20.

keleti, maszkulin, nappali, kardinális, tüzes, forró és száraz, kolerikus, animális, violens


A legegyszerűbb világkép (fekete-fehér, barát-ellenség, ...) jellemzi, mindig önmaga a kiindulási pontja. "Filozófiája" a következő mondatlánc is lehetne: "Én vagyok. Én normális vagyok. Aki olyan, mint én, az normális. Aki nem olyan, mint én, az nem normális." A másság fogalmát semmilyen módon nem ismeri el. Mindig egyetlen határozott célra fókuszálja a cselekvést. Pontosan kitűzött célokat, eszméket követ. Határozottan lép a cél felé. Alapmondata: "Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség. Ha azt/úgy csinálnád, amit/ahogy én, akkor minden rendben volna." Életeleme a cselekvés. Hihetetlen bátorság, vakmerőség, fékezhetetlen, fáradhatatlan ambíció jellemzi, egyetlen pillanat alatt képes dolgokat megvalósítani.

DH: egocentrikus, durvaság, kegyetlen, brutalitás is jellemző lehet. Végletesen leegyszerűsít: minden csak legyőzendő és meghódítandó, mindenki vagy barát, vagy ellenség, slussz. A másik lehetőség, hogy magára lesz veszélyes, mert annyira félelem nélküli, vakmerő, hogy nem képes felmérni a veszélyt.


Testalkat: arányos, szabályos fej, törzs stb.. Se túl kövér, se túl sovány, teljesen szabályos. Izmos, atlétikus felépítésű, látszik az izomzat szálkássága, még akkor is, ha nincs kiedzve, kifejezetten izmos ember. A Kos nő fiús testalkatú szokott lenni. Nincs zsírpárna, nincs legömbölyítés, az egész egy szabályos izomkollekció. Mintha a bőrén kívül volna az izomzata.

Színek: világos. Fehér, száraz bőr, ami az egész testen könnyen pirul, látszik benne a vér. Ha nem fehér, akkor piros. Tél közepén is, szoli nélkül is.

Szőrzet: világos, gyenge, fehéresen szőkés, legfeljebb világosbarna, de soha sem teljesen csupasz.

Erőfeszítéskor az egész test megfeszül, kipirosodik.

A hajszín nem jellemző, alapesetben világosbarna, soha sem világosszőke.

A szemszín nagyon jellemző: sötétkék, mintázata van, olyan, mintha egy szegfű lenne, ha közelről belenéz az ember. A nézése erős, szúrós, világít, akkor is, ha sötét színű a szeme (más jegyekkel való keveredéskor).

Arcforma: Szabályos, lefele mutató háromszög. Kiugranak a csontok, inkább az állcsúcs, ami néha egészen hegyesen előugró lehet. Néha szinte hiányzik az álla, annyira csúcsos, olykor szinte felfele áll az áll.

Az orr pici, arányos, mindig egyenes, nincs benne semmi törés, olyan egyenletes, szabályos, mint a görög szobrokon.

Alapvetően nagyon fiús, férfias, atlétikus. A Kos nőt ezért könnyű felismerni. A Kos nő mindig rövid hajú (tüsi), és nadrágot hord. Ha valamiért netán mégis szoknyát vesz fel, akkor az a minimum, hogy 12 cm-es sarkú vörös (!) körömcipőt vesz fel hozzá.

Jellegzetesen sportos öltözködés jellemzi. Biciklis ruha, de plusz még ahhoz való sapka, kesztyű stb. is.

Mindig az élénk, a feltűnő színeket, főleg a pirosat használja. Mindig testhezálló ruhát hord, soha nem bőt. Mindig fiatalos. Mindig egy-két generációval lejjebb öltözködik, de ez jól is áll neki. Szeretik a bőrt, de nem teljesen tetőtől-talpig. Pilótadzseki, cipzár (felhúzva!), élénk, fényes színek. Nagy, feltűnő, csatos óra. Nem a divat után megy, hanem a praktikum után. Kevés, akkor is puritán ékszer, szinte semmi smink, az sem szívesen. A Kos nő nem áll meg a tükör előtt, egyszerűen továbbmegy. A Kos nőnél gyakori a férfikaróra. A Kos nőt egyáltalán nem zavarja a férfigombolású ruha.


Az egész sugárzása nyílt és derűs, optimista, amolyan "kisfiús", még egy idősebb Kos nő is. Bátorság, határozottság, vakmerőség, naivitás. Soha nem válik amolyan "komoly, érett felnőtt"-é. Egyszerű, mint ahogy a világképe is szinte fekete-fehér.

A Kos filozófiája négy mondatban leírható: Én vagyok. Én normális vagyok. Aki olyan, mint én, az normális. Aki nem olyan, mint én, az nem normális.

Fel sem méri a veszélyt, azonnal, reflex-szerűen nekiindul a dolgoknak.

Nagyon könnyű provokálni és nagyon könnyű manipulálni. Mint minden tűz-jegy, a Kos is igényli a szembe nézést, a nyíltságot. Akkor is azt fogadja el, aki szembenéz vele, ha az az ellensége, míg azt nem aki ugyan jóakarója, de pl. eltakart szájjal beszél.

Kevés szót használ, tőmondatokban beszél. "Mondd meg, mit akarsz!" A lélek fogalma számára nem létezik, a fizikai teljesítmény a lényeg. Szereti az extrém sportok közül a nem életveszélyeseket.

Ha valamit nem ért, akkor azonnal agresszíven beleszól, kikéri magának. Mindent azonnal magára vesz. Mindig határozott magatartást tanúsít.

A Kos nő néha nagyon keményen, férfiasan viselkedik, alig van benne valami női lágyság. Kemény kézfogása van. Egyszer megszorítja és elengedi, nem nyomja hosszú ideig. A Kos nőt nyugodtan lehet fizikailag érinteni (barátian hátbavágni stb.), ezt mind elismerésnek veszi. A Kos nő "fiúsítva" van, hangoztatja is, ha úgy adódik, hogy "ő nem nőci!". Bírja a kiképzést, lehet mellette trágárul beszélni, mert az sem zavarja. Alapvetően szinte semmi női reakciói nincsenek. Ha egy nő motorbiciklit vezet, az Kos. Ha utasként van rajta, akkor nagyon hamar át akarja venni a kormányt.

Mindig van benne egy bizonyos feszült izomtónus, pl. ül a szék szélén, és feszülten figyel (hogy mikor van valami feladat). Jellemző az ökölbe szorított kéz. Aki csak szorongatja a kezét, és a hajlatoknál kifehéredik, az Kos. Az arcon is, pl. a rágóizmok járnak, feszül-oldódik, gyakran ugyanabban a ritmusban, mint a kéz. Szögletes, határozott, váratlan mozdulatok jellemzik. Kopog az asztalon, és beszél, hogy "csináljuk már". De fontos, hogy ezt nem indulatból teszi.

Kommunikáció közben mindig a szembe néz. Zavarja, ha nem szemébe néz az ember: "hazudsz te nekem?". Nincs szükség tapintatra, egyenesen meg lehet neki mondani mindent, akár azt is, hogy "menjen melegebb éghajlatra", persze ettől durvábban is. Aki megfogja beszéd közben a gombodat, az Kos. Nagyon közel áll. Nincs benne semmi tekintélytisztelet, semmi udvariasság. Egészen gyermeki módon nem számol a következményekkel. Azonnal ráindul, rámozdul szinte mindenre. Kihív. Mindig az energiát érzed benne.

Nagyon nyers, goromba tud lenni, azonban mindemögött semmi rossz nincs, mindig egy hallatlan jóindulat és segítőkészség van benne, ő igazán egy melegszívű kisfiú. Mindig jóindulat van benne, a tündérmesék világa az övé, ő a legkisebb királyfi, még akkor is, ha nő.

Nagyon erős énképe van. Mindig a teljes nevét mondja, az összes utónévvel együtt. Ha van, mindig hozzáteszi a rendfokozatát, vagy egyéb rangját. Udvarlási viselkedésben hallatlanul rámenős.

Az önkép fejlesztése neki egyenlő a test fejlesztésével. Mindig mindent fizikailag modellál le, mindig cselekvésben.

Domináns a piros szín. Könnyen felismerhető a piros Alfa-Romeo... :-)

Nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy most éppen "fogja be", mert nem érdekel a mondanivalója.

Soha nem kételkedik benne, amit csinál.

A Kosnál mindig van egy kés, és az nem pici. Még a Kos nőnél is egy méretes darab található. Erős vonzódása van a fegyverek, főleg tűzfegyverek iránt.

Soha nem öregszik, nem fárad, nem betegedik. Mindig ugyanazzal az "infantilis" bájjal és derűvel közelít mindenhez és mindenkihez.