Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
 Bevezetés         

 Anyagtan          

 A planéták        

 A jegyek          
             A Kos 
            A Bika 
          Az Ikrek 
             A Rák 
       Az Oroszlán 
            A Szűz 
          A Mérleg 
         A Skorpió 
          A Nyilas 
             A Bak 
         A Vízöntő 
           A Halak 

 A fényszögek      

 A házak           

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Az asztrológiai jegyek


Vízöntő - Aquarius

A Vízöntő
(Aquarius)

 

elemenergiapolaritásuralkodó planétakezdete (kb.!)vége (kb.!)
Levegő - AerStabil - FixyangSzaturn - Saturn (+Urán - Uran)JAN.21.FEB.18.

levegős, meleg és nedves, fix, maszkulin, nappali, humán, racionális, szangvinikus, kétéltű


A legszabálytalanabb jegy, mivel a Szaturn mellett az Urán is uralkodó bolygója, ami maga is egy "szabálytalan" planéta. Nem képes bármilyen struktúrába beállni, pl. elképzelhetetlen egyenruhában. Semmi ego-centrizmus nincs benne. Horizontja mindig az egész emberiség, minden személy, válogatás nélkül. Semmilyen törődés nincs az én-képe iránt, nem törődik semmilyen ranggal, címmel. Mindig a legátfogóbb horizontja van. Mindig az új a keresése, a felfedezés (földrajzi, szellemi egyaránt) foglalkoztatja. Új-orientált, mindig is a jövő felé tekint, a megismerés, felfedezés, feltalálás érdekli. Kísérlet! Az egész életét kísérletnek tekinti. Szellemi forradalmak embere. Tanítás.

DH: abszolút szélsőségek, pl. mindenkit kísérleti nyúlnak tekint.


Talán a legnehezebb feladat a Vízöntőről beszélni... Miért? Mert a Vízöntő égészen más, mint a többi 11 jegy. A többi jegy hasonlít egymásra, mármint a Kos a Kosra stb.. A Vízöntők (főleg az Uráni típusúak) azonban a legtöbbször még egymásra sem hasonlítanak. Ez az egyik különlegességük. A Vízöntő a legfurcsább, legszabálytalanabb jegy. Van egy összefüggése a Naprendszer bolygóinak mozgásával. A Nap körül keringenek, és balról jobbra forognak, a tengelyük merőleges az ekliptikára, míg az Urán tengelye egybeesik az ekliptika síkjával, és jobbról balra forog...

A nagy Vízöntő mondat: "Különbözöm, tehát vagyok.". :-)

A Vízöntő magas és vékony. Ha vékony és rendezett, akkor Szűz, ha nagyon vékony, nagyon magas, és vagy külalakra, vagy amivel foglalkozik, az "abnormális", akkor az Vízöntő. Ösztövér, szikár, csontos, fura vékony ember. Soha semmi hízás, semmi lágyság nincs rajta. Hosszú, magas vékony, rögtön érezni, hogy furcsa az egész. Ha egy pici kétség van, hogy vajon nem egy Marslakó-e az illető, akkor tutira Vízöntő.

Színei: világos. A Szaturnikus Vízöntő bőre kreolos, az Uránikusé világos, de alapvetően mindegyik világos.

Ami az arcon eltéveszthetetlen, az a Vízöntő szem. Jellegzetes, hogy változtatja a színét, hol kék, hol zöld, világos. Esetleg nem egyforma a két szem. Tud lenni egész zöld, vagy egész kék. Sokszor "mocsárszínű". Valamint, ha közelről megnézve szabálytalan foltok vannak rajta, akkor tuti Vízöntő.

Jellemző az egészen korai, szabálytalan és hirtelen őszülés. Képes már 20 évesen egész ősz lenni, vagy pl. szabálytalanul egyes tincsek őszek. A másik szabálytalanság, hogy pl. a szakáll már eleve őszen nől ki, míg a haj még nem az. Az igazi "ipari" Vízöntő már 30 éves korára totál fehér ősz. Az albinizmus is tipikusan Vízöntő jelenség, mikor hófehér a bőre, a haja, és "piros" a szeme (a szemfenék erezete látszik benne). Az "Óvakodj a törpétől!" c. filmben az albínó pl. tipikusan Vízöntő.

A Vízöntő nők pl. 50 évesen is szanaszét álló hajjal járnak, "mákostészta-haj" jelleggel. A szemszín eltéveszthetetlen, kék-zöld-szürke.

Kombinációban sokminden változhat, de a szemszín szabálytalansága, a foltosság jellemző marad.

Ha Bakkal, vagy Skorpióval vegyül, akkor nem világosak a színei, de a szemben pl. lesznek fura zöldes körök, vagy fura színű lehet stb..

Az orrot a felsőajakkal összekötő barázda nagyon erős lehet, a férfi Vízöntő esetleg nem is tudja ott kiborotválni egészen.

Jellemző a hosszú, nagy, szabálytalan orr (Cirano de Bergerac). Az arc arányaihoz mindig egy kicsit nagy az orr. Ha bizarr orr, akkor Vízöntő, ha nem annyira, akkor is nagy egy kicsit, még a Mérleggel kombinálódva is.

A fogak is nagyok, furán, mint a lónak. A nevetésnél a felső fogsor ínye kilátszik, ez pl. tutibiztos jel.

Feltűnően nagy az ádámcsutka, annyira, hogy még a Vízöntő nőnél is látszik.

Az arc vékony, semmi behízás, megnyúlt, és fura szárazság van rajta (Szaturn).

A Vízöntőnek is van irodalmi achetípusa: Don Qujote. Őt mindenki egyformán rajzolja, ő a tipikus Vízöntő.

A habitust nagyon nehéz "megfogni", mivel még egymásra sem hasonlít két Vízöntő. Mindegyik "flúgos", de mindegyik másképpen. Két alap üzemmódja van. Az egyik a "marslakó", fura, hihetetlen zártság, "maszk", olyan, mint egy "szfinx", fura mozdulatlan arc jellemzi. Az egész egy furán zárt, mozdulatlan, semmi indulat, semmi izomtónus nincs rajta. Szinte semmi emberszerű nincs benne, kicsit olyan, mint egy célrobot: ha feléd fordul, olyan, mint egy robotkamera, ami a hangod felé fordul és rádfókuszál. Nincs mimika. Ha van, akkor sem adekvát a szituációhoz, tök más, mint amit érez, de ez már a másik üzemmód.

A másik működésmódja az, hogy nem szituáció-adekvát a mimika, viszont nagyon erős. Az ilyenben mindig van egy bizonyos eltúlzás. Állandó bolondozás, "hülyéskedés" jellemzi, ő az "udvari bolond", még magából is képes "hülyét csinálni", ez persze csak látszólag van így, neki negyon keményen megvannak az indítékai erre. Itt is mindig van, sőt erős a mimika, de szinte soha sem az, ami mögötte van. Picit "nem normális", "ez az ember hülye". De ezt nem csinálja, gyárilag ilyen. A hirtelen mimika-váltások is jellemzőek, pl. szoborarcból egy hirtelen vigyor, és viszont. Soha nem tudni, hogy mire gondol.

Nincs semmilyen rendszer ebben, mindegyik másképpen "hülye". :-) Egyszerűen nem lehet átlátni, még a Skorpió sem képes rá. Rendkívül villámgyors agyműködés, és felfogóképesség, iszonyú gyors válaszadó-képesség jellemzi, de nem mimikával, hanem szóban. Diszharmóniában pici lenézés és gúny is van benne. Az Uránnak nincs polaritása, így nincs a Vízöntőnek szexuális kisugárzása. A szemben van csak energia. Abszolút 101%osan vizuális, mindent megnéz, fényképész: operatőr, csillagász, és mindenki, aki optikai eszközzel, és/vagy optikai területen dolgozik.

Kellemetlen nézés jellemzi. Két ilyen van: a Skorpió, akinek maximális fordulatszámú, égő tekintete van, a másik a Vízöntő, akinek a hideg "kamera"-szerű pásztázó nézése van. Ezt a kettőt lehet a hátunkon megérezni. A Vízöntőnél azt érzed, hogy simán átlát rajtad, mint a röntgen. Nincs semmi metakommunikáció.

A Vízöntők ezt a két alap működésmódot másodpercenként tudják hirtelen váltogatni. És ez csak a két alap volt! :-) A Vízöntő bármely viselkedést fel tudja venni, nincs (a fentieken kívül) jellemző viselkedése.

A Levegő a jegy anyaga, valamint Szaturn és Urán a planétája, így tisztán szellemi ember, mindkét planéta miatt főleg spirituális jellegben. A legjobb önismeret jellemzi, mindent azonnal pontosan meg tud fogalmazni. Az egyik legjobb emberismerete van, a másik jó emberismerő a Skorpió, csak a Skorpió nem tudja függetleníteni magát az érzelmeitől, az indulataitól, míg a Vízöntőnek ilyen jóformán nincs is...

Szellemi irányultságú, de racionális, szkeptikus. Jellemző rá a szkepszis, mindenben kételkedik, semmit sem hisz, mindent megnéz, ellenőriz. Ilyen például a buddhizmus, amit nem hinni szoktak, hanem tudni...

A "tiszta agy", "tiszta ész" jellemzi. A Vízöntő nagyon kényes az agyára. Mindig éber. A tömény Vízöntő keveset alszik, mert nem tudja elengedni az agyát. Nem nagyon iszik alkoholt, mert óvja az agyát, vagy, ha iszik is, az akkor sem hat rá. Csak önmagán belül van, semmi sem hat rá igazán. A Vízöntőket elismerik, de nem szokták szeretni. Mivel nincs is rá igénye, így abszolút szólista. A Vízöntőnek még Vízöntőre sincs igénye!

Statisztikai kimutatások szerint kevesebb a Vízöntő, a többi 11 jegy pedig egyenlően oszlik el a lakosságban. A DH Vízöntő csak a Vízöntőt tartja embernek, kicsit igazságtalanul a többieket egy kicsit lenézi. Igazán csak egymás közt barátkoznak, és a mély, igazi barátságok jellemzőek, de ez nem látszik kívülről.

Egyfajta hűvös, racionális figyelem van benne. Képes belenyúlni az ún. élmény-intenzitásba. A Mérleg is képes erre, de rajta ez látszik, és csak akkor teszi, ha ez az érdeke. A Vízöntő viszont mindig "letekeri", és nem látszik rajta. Viszont ettől pl. kiváló mentőszolgálatos, mivel soha semmilyen szörnyűségre sem reagál.

A Vízöntő lényege a tudni, megismerni, tanulni, felfedezni. Minden felfedező Vízöntő érdekeltségű. Ha valaki azt mondja, hogy "Ezt még nem ismerem, ezt kipróbálom, akkori is, ha sült kígyó.", akkor az Vízöntő. Mindig ismeretlen helyekre utazik, hihetetlen tájékozódóképessége van, bármilyen eltévedésből kijön.

Mindig egy kicsit futó jellegű a járása. A sebesség egyébként is abszolút Vízöntő jelleg. Gyors, halk, (ezüst)metálszínű autót választ magának (a gyors, hangos, vörös autó az Kosé). A bicikli is jellegzetes Vízöntő eszköz, ha a környéket felfedezni használja. Ami nagyon Vízöntős közlekedés, az a repülés. Pilóták, űrhajósok stb. foglalkozásúak, mert az határtalan, gyors, szabad stb.. És közben légikatasztrófa-vicceket mesél... :-) Minden repülőgépzúgásra felnéz. Légibemutatókon mindenképpen ott vannak, akár csak mint közönség is. Még egy Vízöntő dolog az ejtőernyőzés. Minden Vízöntő azzal kísérletezik, hogy minél később nyissa ki az ernyőt... ;-)

Igaziból a végtelenben szeret gondolkodni. A Vízöntő horizontja az egész univerzum, a teljes emberiség, a teljes élővilág, a teljes világ.

A szellemben is a felfedezés érdekli, a megismerés, a feltalálás. A legjellegzetesebbek pl. Edison, vagy Einstein. Mindenben a mélyerehatolás, a megismerés érdekli. Mindez a gondolkodás gyorsasága miatt nagyon jól működik is. Pl. Fleming is így fedezte fel a penicillint. Teljesen szabálytalan a gondolkodása is és villámgyors. Gauss klasszikus története is ezt példázza: A tanító az egyik általános iskolai órán kiadta a feladatot: "Adjátok össze a számokat 1-től 100-ig!". A kis Gauss egy perc múlva jelentkezett a jó megoldással: 1+99, 2+98, ... tehát 49*100+50=4950... A tanár meg csak lesett... :-)

Mindenekelőtt mindent látni, érteni akar. Kicsit fura, szisztematikus megismerés, a kísérletezés jellemzi. Az egész élete olyan egy kicsit, mint egy laboratórium. Mindig kísérletezik, és nem is érdekli a következmény, a lényeg a megismerés. Ha egy tökéletesen elmebeteg dologra tökéletesen normális módon reagál valaki, az Vízöntő. Mindig kísérletezik, DH esetben életveszélyes módon.

Mindent látni, mindent megfigyelni akar. Mindig figyel, hideg figyelemmel, és nem látni rajta, hogy figyel. A kémkedés ezért is abszolút Vízöntő dolog, valaki másnak adni ki magunkat, mint valójában, az is, hiszen ebből fakad a kémkedés is. A Vízöntő teremt is ilyen helyzeteket, játszik, belelöki az embereket, és figyeli, hogy miként működnek. DH esetben mindeközben nem törődik azzal, hogy az illető egy élő ember.

A Vízöntő humor is nagyon jellegzetes. Egyáltalán a "Vízöntőnek lenni" egy stílus. A fura, különös, bizarr, abszurd, groteszk stílus. A Monty Python. Tajtékos napok. Galaxis útikalauz stoposoknak. Nagyon erősen vizuális, nagyon, sőt néha iszonyúan perverz, és sötét humorú. Rendkívül vizuális típus. A szójáték nagyon jellemző a Vízöntőre. Ezért (is) ügyel is rá, hogy nagy szókincse legyen. Nagyon szereti csavarni a szavakat, teremteni szavakat. Fura, kicsit "agyament" :-) stílus jellemzi.

Az elektromosság, a híradástechnika, számítástechnika is tipikusan Vízöntő területek.

A Vízöntő soha nem röhögi el magát, miközben hülyéskedik, és/vagy hülyét csinál valakiből, akár magából. Viszont minden adatot eltárol az agyában, és később pontosan visszamondja. Ki tud lépni a saját személyiségéből. Azonban ettől szenvedni is szokott, pl. a legmeghatódottabb pillanatában is ott áll maga mellett, és lenézi magát az érzelmeiért. Amellett, hogy lenézi egy picit az embereket, ugyanakkor kicsit vágyik is rá, hogy az legyen.

A Vízöntőnek elképesztő szabadság és függetlenség-igénye van. A szabadság az egyik legfontosabb Vízöntő szó. Párkapcsolatban is feltétlen és abszolút szabadságot igényel. Soha nem szabad megkérdezni tőle, hogy "hova mész", "mikor jössz" stb.. Mindig benne van a pakliban, hogy lemegy a sarokra cigiért, és aztán csak 20 év múlva jön haza...

Soha sem szórakozott, de játszhatja azt, hogy az!

Alapszavai még a barátság, egyenlőség, testvériség. Soha sem elfogult, soha sem előítéletes. Vagy mindenkit egyaránt tengerimalacnak tekint, vagy mindenkit embernek. Minden Vízöntőben van egy forradalmár, aki minden rabságot meg akar szüntetni. Nem tűr semmilyen egyenruhát, vagy kötöttséget. Humanista. A szociális munkások majd 100%a Vízöntő, a többi Halak, de ők nem bírják sokáig, mert érzelmi alapon teszik. A Vízöntő nem érzelemből humanista, hanem mert értelemmel érti, hogy azért kell segítenie, mert így most nem jó. A Vízöntő nem anyagias, nem törődik a pénzzel, mindent akár ingyen megcsinál. Szellemi tanítók, lelki segítségnyújtók. Hihetetlen felfogóképesség, gyors és pontos válaszadások jellemzik. A megvilágosodás, az ébredés, az ébrenlét. A dolgok nem jók, vagy rosszak, ...

A legmagasabb rendű önfeláldozásra képes a Vízöntő. A legjobb DH példa erre a kamikaze: végig nyitott szemmel figyel...

Nagyon bizarr öltözködése tud lenni, nem követ semmilyen szokást, sem divatot, amiben jól érzi magát azt hordja, azt is csak egyszerűen, ékszert sem igazán hord. Nagyon alulöltözik, mindig egy fokkal kevesebb rajta a ruha, mint ami másnak kellene.

Nincs polaritása, előbb látod azt, hogy egy Vízöntő ember az illető, és csak utána azt, hogy férfi, vagy nő...

A Vízöntő csak azzal lép párkapcsolatba, akivel előbb barátságba került. Akkor is egy fura, független kapcsolatot tart fenn. Esetleg még a házasságkötés után sem laknak együtt.

Ha két Vízöntő találkozik, és nem ismerik egymást, jellemző lehet egy ilyen mondat előbb-utóbb: "Miért nem mondtad, hogy te is hülye vagy, már 2 órája normálisan beszélgethetnénk." :-)

Az intuíció szintén nagyon Vízöntő dolog. Villámgyorsan következtet, mindig előbbre tart mindenki másnál, de valszeg bárgyú arcot vág hozzá. :-) Természetesen így hazudik is néha egy kicsit, de csak játékból, hülyeségből, és ennek soha sincs súlya!