Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Asztrológiai cikkek

 99astro           
 A Lion            
 Keschitz György   
 Kozma Szilárd     
 Osthanes          
     Tud.Knője #1. 
     Tud.Knője #2. 
     Tud.Knője #3. 
  AsztroSztori #1. 
  AsztroSztori #2. 
  AsztroSztori #3. 
  AsztroSztori #4. 
  AsztroSztori #5. 
  AsztroSztori #6. 
  AsztroSztori #7. 
  AsztroSztori #8. 
  AsztroSztori #9. 
 AsztroSztori #10. 
 AsztroSztori Z... 
 Pius              
 TGA               

Az asztrológia "ellen" írt cikkek

 Sziluett          

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait Veled együtt jelenleg
2
látogató olvassa.


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai cikkek

Osthanes cikkei


A tudományok királynője (2006.MAY.04. 19:46:08)

Az asztrológia története

Zárszó és ...

Remélhetőleg az asztrológia történetéről szóló viszonylag hosszú, de tárgyam szempontjából elkerülhetetlen leírás rávilágított arra, mit nevezünk asztrológiának. A terjedelmesre sikerült bevezető után most sort kerítek egy rövid előzetesre, tehát hogy mi várható a következő hetekben-hónapokban.

Először is arról esik majd szó, mivel foglalkozik az asztrológia, és milyen elvek alapján dolgozik. Természetesen nem lehet elmenni a sokakat érdeklő kérdés mellett: működik-e az asztrológia, és ha igen, miért és hogyan. Remélhetőleg ezzel majd azt is sikerül megmutatnom, hogy a működőképességét illetően egyetlen érvényes tudományos vizsgálat sem készült, és hogy a klasszikus asztrológiának nemhogy nem kell szembehelyezkedni a tudomány megállapításaival, hanem méltó helyet találhat meg a tudományos diszciplínák között.

Nagyon fontosnak tartom, hogy szó essen arról is, mire jó az asztrológia azon kívül, hogy tanulmányozza az időben való létezést. Tapasztalatom szerint ugyanis egyáltalán nem köztudott, hogyan is válhat az asztrológia mindennapjaink lényegi részévé, milyen módon hasznosíthatjuk az általa nyert útmutatásokat. Ezt példákkal szeretném illusztrálni, megmutatva, mennyire különböznek az asztrológiai vizsgálódás céljai a csillagfejtés gyakorlatában megszokottól.

Végül kaptam még egy-két témajavaslatot. Talán érdekes lehet az asztrológia és vallás kapcsolata, illetve az, hogyan is változott a katolikus egyház álláspontja az idők folyamán. Továbbá a szakmai részletek iránt érdeklődők kíváncsiságát is szeretném kielégíteni, ezért lesz egy rövid ismertető a csillagokról és a csillagokhoz kötődő az-zamána fokokról, a bolygók sajátarcúságáról, valamint a felperzselt és az érintetlen órákról. Az érdeklődők pedig bátran kérdezzenek vagy javasoljanak témát a kommentekben.

Osthanes