Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Asztrológiai cikkek

 99astro           
 A Lion            
 Keschitz György   
 Kozma Szilárd     
 Osthanes          
     Tud.Knője #1. 
     Tud.Knője #2. 
     Tud.Knője #3. 
  AsztroSztori #1. 
  AsztroSztori #2. 
  AsztroSztori #3. 
  AsztroSztori #4. 
  AsztroSztori #5. 
  AsztroSztori #6. 
  AsztroSztori #7. 
  AsztroSztori #8. 
  AsztroSztori #9. 
 AsztroSztori #10. 
 AsztroSztori Z... 
 Pius              
 TGA               

Az asztrológia "ellen" írt cikkek

 Sziluett          

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai cikkek

Osthanes cikkei


A tudományok királynője [bevezetés] (2006.FEB.02.CSÜ. 19:50:36)

Üdvözletem!

Nevem Osthanes, a klasszikus asztrológia tanonca vagyok, és szeretettel köszöntök mindenkit harmatfriss asztroblogomon. Hogy miért nem nevezem magamat asztrológusnak? Erre igen egyszerű a válasz: Magyarországon egyetlen asztrológus sincs, sőt, a világon is igen-igen kevés. Mielőtt azonban bárki felhördülne, előre kell bocsátanom, hogy nem árulok bóvlit, és nagyon is jól tudom, milyen súlya van ennek a kijelentésnek.

Nem ártana tisztázni, mi is az asztrológia. Bevallom, részben az vezérelt e blog létrehozásakor, hogy erre választ adjak. Hamarosan sor is fog rá kerülni; azt viszont már most szerencsésnek tartom közölni, hogy akik mindenféle ezoterikus szövegre kíváncsiak, azok rossz helyen járnak. Viszontlátásra! Én bizony a klasszikus asztrológiáról fogok beszélni, amelynek semmi köze a manapság "asztrológia" címszó alatt árult igénytelen, koncepciótlan és súlytalan bizsuhoz. Itt nemcsak a napilapok és egyéb sajtótermékek "horoszkópjaira" gondolok. Nem ám! A boltok "Ezoterika" szekciójában található "asztrológiai" írásművekre, azok íróira és fogyasztóira egyaránt. A klasszikus asztrológia egy kiforrott világszemléletű rendszer, egy igazi tudomány, amelynek gyakorlata művészettel felérő mesterség. De erről majd később.

Teljesen tisztában vagyok azzal - hogyha ez a blog egyáltalán eléri bárkinek is az ingerküszöbét -, ez bizony sokaknak nem fog tetszeni. Nos, pontosan ez a másik oka annak, hogy blogot írok. Elegem lett ugyanis abból, hogy privát és publikus csatornákon ismételgetem magam folyton. Nem mintha bármit vagy bárkit is támadni akarnék: nem, távol álljon tőlem. Egyszerűen szeretnék némi világosságot gyújtani a fejekben egy olyan, mára degradált és prostituálódott tudománnyal kapcsolatban, amely bizony igencsak megérdemelné a rehabilitációt, és amely - nem mellesleg - évszázadokon át sikerrel szolgálta az emberiséget.

De nem csak az ismeretterjesztés vágya vezérel, ez önmagában ugyanis még nem ok, hogy valaki közfelületen ossza az észt. Ennél súlyosabb indokaim vannak. Az asztrológia - és ezzel lassan belekezdek lényegi mondandómba - egy igazán praktikus rendszer volt, amely az emberek számára fontos információkat adott problémáikkal kapcsolatban, vagy csak egyszerűen hatékony segítséget nyújtott. Nem csupán úgy, hogy megmutatta a lehetséges jövő egy szeletét, hanem úgy is, hogy az ember kezébe adta a kulcsot. De még ezen kívül is igen sok másra volt képes, mindaddig, amíg félre nem lökték, le nem butították, és fel nem cicomázták mindenféle eklektikus gönccel, mint egy ízléstelen utcalányt. Erről majd legközelebb.

Ezek után, azt hiszem, itt az ideje, hogy elmondjam a műsor rendjét, azaz hogy mit talál majd itt a kedves olvasó. Lesznek a klasszikus asztrológiával kapcsolatos ismeretterjesztő írások, kritikák, valamint saját reflexiók, amelyek szűkebben vagy tágabban kapcsolódnak az asztrológia világképéhez, elméletéhez vagy az asztrológiai praxishoz. Ezen kívül ókori, középkori és reneszánsz történelmi témákra, filozófiára és antik vallástörténetre lehet számítani; és bár nem igazán célom, azt hiszem, nem fogom tudni elkerülni a jelenkor kritikáját sem.

Szóval ez a menü. Jó szórakozást kívánok!

Osthanes