Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Asztrológiai cikkek

 99astro           
 A Lion            
 Keschitz György   
   Név- és szám... 
  AsztroBolondVicc 
   Lét és logika.. 
 Arany és boldo... 
 Az igazság ket... 
 Kozma Szilárd     
 Osthanes          
 Pius              
 TGA               

Az asztrológia "ellen" írt cikkek

 Sziluett          

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai cikkek

Keschitz György cikkei


Keschitz György
A lét és a LOGIKA viszonya

Vedd észre, hogy a világ a Te számítógépednek a monitorja, kijelzője, csak nem két dimenziós, hanem három. Életedet pedig a LOGIKAI PROGRAMJAID vezérlik. Persze más az "operációs rendszer" és az "utasításkészlet", nemcsak az ész és a matematika, hanem az álmok, vágyak, érzelmek, kötelességek, a Sors és ki tudja mi egyébnek a PROGRAMJAIRÓL van még szó.
Az embereknek fel kellene már ébredniük, hogy nem a létből, hanem a saját LOGIKAI RENDSZEREIKBŐL származnak, erre épül a létük.
Pontosan úgy, mint a számítógépek esetében, a kijelzőn mindig az jelenik meg, amit a PROGRAMOK előírnak.
Sorsod a LOGIKAI RENDSZEREDET, az igazságodat tükrözi vissza, megmutatja, hogy jó programozó vagy-e. Csak vigyázz, mert az idő is becsaphat Téged. Anyaghoz és időhöz kötött állítások igazságai mulandóak lehetnek, a matematika igazságai azonban halhatatlanok.
Aki mindig örök igazságok szerint él, annak tökéletesek a PROGRAMJAI, és ennek megfelelően az élete is hasonló lesz, mert az anyag csak egy eszköz arra, hogy az ember a saját igazságát kibontakoztassa. Akár a virág, ha kinyílik, megmutatja magáról, milyen szép, vagy a gyógynövény, hogy gyógyhatással bír.
Fedezd fel, hogy a világ tele van anyagtalan dolgokkal. Ilyenek pl. a matematika, a színek, a zene, az álmaid, az információk, és tulajdonképpen minden.
Nem változó anyagi, hanem állandó anyagtalan igazságokból kell kiindulni, mert egyébként nem lesznek jók a PROGRAMJAID: az idő megrongálja őket, és akkor aztán megnézheted magad.

Ha egy számítógép ki van kapcsolva, akkor a kijelzője üres, nincs rajta semmi. Ilyen a világ is LOGIKAI RENDSZER nélkül, maga a nagy informatikai üresség, a nagy nulla. A lét valószínűleg a LOGIKAI RENDSZERÜNK anyaggá sűrűsödése. Hogy kell-e ehhez energia vagy sem, lényegtelen. A prioritás a fontos:

Első a LOGIKAI RENDSZER, mert aszerint alakul a lét.

Ez az oka annak, hogy a Sors mindig igazságos, bármiről is legyen szó, mert sohasem a lét, hanem mindig a saját tökéletlenségünk áldozatai vagyunk.
PROGRAMJAINK valamilyen csodálatos és titokzatos módon beépülnek az egész világ létezésébe, de az is lehet, hogy a világ épül rá a LOGIKAI RENDSZERÜNKRE.
Akárhogy is van, a kettő elválaszthatatlanul összefügg.

De van itt egy alapvető, elvi probléma ebben a kérdésben.
Ha a létből ered a LOGIKA, akkor az igazságaink mindig megkérdőjelezhetőek lesznek, mivel ki vagyunk szolgáltatva a létnek és agyunk működésének.
A létből kiinduló ember nem tudja bebizonyítani azt, hogy az agya helyesen működik, mert ezt csak egy jól működő agy segítségével lehet igazolni, azonban pont ez a kérdés, hogy agyunk jól működik-e vagy sem. Csak úgy tudjuk a gondolkodásunk helyességét bizonyítani, ha feltételezzük, hogy az nincs a létnek alávetve, azaz gondolatainkat nem az agyunk termeli. Következtetés:

A létből származó LOGIKA logikátlan, mert kétséges az igazsága,

A LOGIKÁRA épülő lét viszont logikus.

Remélem, hogy a materialista emberek LOGIKAI sírját sikerült megásnom ezzel az érvelésemmel, bár lehet, hogy őket ez nem zavarja, ha fizikailag nem kell belefeküdniük. Csakhogy valószínűsíthető: az élőlények minden problémáját, így a betegségeiket, öregedésüket és a halálukat is végső soron PROGRAMhibák okozzák, és ebbe az ember rossz gondolkodása szintén beletartozhat.

Keresztény értelmezésben pedig Isten a saját elképzelése szerint teremtette a világot, tehát ugyancsak nyilvánvaló, hogy a LOGIKA megelőzi a létet.

A mindenhol említett "logikai rendszer", "(logikai )programok", "logika" fogalmak bibliai vagy hétköznapi megfelelője "LELKI, SZELLEMI AKARAT" lehetne. Érdemes még egyszer végigolvasni a szöveget (a címet is!), és a megfelelő NAGYBETŰS helyekre megpróbálni behelyettesíteni, és akkor az írás új értelmet nyer, rámutat a számítógép és az ember lelkének a hasonlóságára.

2016.01.06-15.