Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2020.FEB.21.PÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Asztrológiai cikkek

 99astro           
 A Lion            
 Keschitz György   
   Név- és szám... 
  AsztroBolondVicc 
   Lét és logika.. 
 Arany és boldo... 
 Az igazság ket... 
 Kozma Szilárd     
 Osthanes          
 Pius              
 TGA               

Az asztrológia "ellen" írt cikkek

 Sziluett          

 [ FÓRUM ] 

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait Veled együtt jelenleg
5
látogató olvassa.

Szavazz rám @ Asztromokus horoszkóp
Beléptem:
2003.NOV.22.SZO.
00:18:CET
Budapest.HU

MEGAPORT szavazó
Katt az OK-ra! ;-)
adott pontszám:

LinkStore©
ERROR : Indítva:
2007.MÁJ.15.KE.
12:26 CEST
Budapest.HU
(19E04, 47N30)


A
Kemit en Pet csillagtudomány
Google-helyezése:
Google PRt - Post your Page Rank with MyGooglePageRank.com(C) Kemit en Pet (R) 2002-2020

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai cikkek

Keschitz György cikkei


Keschitz György
A lét és a LOGIKA viszonya

Vedd észre, hogy a világ a Te számítógépednek a monitorja, kijelzője, csak nem két dimenziós, hanem három. Életedet pedig a LOGIKAI PROGRAMJAID vezérlik. Persze más az "operációs rendszer" és az "utasításkészlet", nemcsak az ész és a matematika, hanem az álmok, vágyak, érzelmek, kötelességek, a Sors és ki tudja mi egyébnek a PROGRAMJAIRÓL van még szó.
Az embereknek fel kellene már ébredniük, hogy nem a létből, hanem a saját LOGIKAI RENDSZEREIKBŐL származnak, erre épül a létük.
Pontosan úgy, mint a számítógépek esetében, a kijelzőn mindig az jelenik meg, amit a PROGRAMOK előírnak.
Sorsod a LOGIKAI RENDSZEREDET, az igazságodat tükrözi vissza, megmutatja, hogy jó programozó vagy-e. Csak vigyázz, mert az idő is becsaphat Téged. Anyaghoz és időhöz kötött állítások igazságai mulandóak lehetnek, a matematika igazságai azonban halhatatlanok.
Aki mindig örök igazságok szerint él, annak tökéletesek a PROGRAMJAI, és ennek megfelelően az élete is hasonló lesz, mert az anyag csak egy eszköz arra, hogy az ember a saját igazságát kibontakoztassa. Akár a virág, ha kinyílik, megmutatja magáról, milyen szép, vagy a gyógynövény, hogy gyógyhatással bír.
Fedezd fel, hogy a világ tele van anyagtalan dolgokkal. Ilyenek pl. a matematika, a színek, a zene, az álmaid, az információk, és tulajdonképpen minden.
Nem változó anyagi, hanem állandó anyagtalan igazságokból kell kiindulni, mert egyébként nem lesznek jók a PROGRAMJAID: az idő megrongálja őket, és akkor aztán megnézheted magad.

Ha egy számítógép ki van kapcsolva, akkor a kijelzője üres, nincs rajta semmi. Ilyen a világ is LOGIKAI RENDSZER nélkül, maga a nagy informatikai üresség, a nagy nulla. A lét valószínűleg a LOGIKAI RENDSZERÜNK anyaggá sűrűsödése. Hogy kell-e ehhez energia vagy sem, lényegtelen. A prioritás a fontos:

Első a LOGIKAI RENDSZER, mert aszerint alakul a lét.

Ez az oka annak, hogy a Sors mindig igazságos, bármiről is legyen szó, mert sohasem a lét, hanem mindig a saját tökéletlenségünk áldozatai vagyunk.
PROGRAMJAINK valamilyen csodálatos és titokzatos módon beépülnek az egész világ létezésébe, de az is lehet, hogy a világ épül rá a LOGIKAI RENDSZERÜNKRE.
Akárhogy is van, a kettő elválaszthatatlanul összefügg.

De van itt egy alapvető, elvi probléma ebben a kérdésben.
Ha a létből ered a LOGIKA, akkor az igazságaink mindig megkérdőjelezhetőek lesznek, mivel ki vagyunk szolgáltatva a létnek és agyunk működésének.
A létből kiinduló ember nem tudja bebizonyítani azt, hogy az agya helyesen működik, mert ezt csak egy jól működő agy segítségével lehet igazolni, azonban pont ez a kérdés, hogy agyunk jól működik-e vagy sem. Csak úgy tudjuk a gondolkodásunk helyességét bizonyítani, ha feltételezzük, hogy az nincs a létnek alávetve, azaz gondolatainkat nem az agyunk termeli. Következtetés:

A létből származó LOGIKA logikátlan, mert kétséges az igazsága,

A LOGIKÁRA épülő lét viszont logikus.

Remélem, hogy a materialista emberek LOGIKAI sírját sikerült megásnom ezzel az érvelésemmel, bár lehet, hogy őket ez nem zavarja, ha fizikailag nem kell belefeküdniük. Csakhogy valószínűsíthető: az élőlények minden problémáját, így a betegségeiket, öregedésüket és a halálukat is végső soron PROGRAMhibák okozzák, és ebbe az ember rossz gondolkodása szintén beletartozhat.

Keresztény értelmezésben pedig Isten a saját elképzelése szerint teremtette a világot, tehát ugyancsak nyilvánvaló, hogy a LOGIKA megelőzi a létet.

A mindenhol említett "logikai rendszer", "(logikai )programok", "logika" fogalmak bibliai vagy hétköznapi megfelelője "LELKI, SZELLEMI AKARAT" lehetne. Érdemes még egyszer végigolvasni a szöveget (a címet is!), és a megfelelő NAGYBETŰS helyekre megpróbálni behelyettesíteni, és akkor az írás új értelmet nyer, rámutat a számítógép és az ember lelkének a hasonlóságára.

2016.01.06-15.