Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2023.JAN.31.KE.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Asztrológiai cikkek

 99astro           
   2005.06.01.sze. 
    2005.08.01.hé. 
 A kérdőasztrol... 
     NapfogyMérték 
 szex+halál ház... 
 A világ megy t... 
     Nyer-e Trump? 
 MIT1973 & Plút... 
 A Lion            
 Keschitz György   
 Kozma Szilárd     
 Osthanes          
 Pius              
 TGA               

Az asztrológia "ellen" írt cikkek

 Sziluett          

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2023

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai cikkek

99astro cikkei


A világ megy tovább...

... még 2012. december 21. után is! ;)

Szóval semmiféle világvége nem lesz, sem dimenzióváltás, sem nullsík, nem fognak a bolygók egy vonalban állni, és ezáltal sem mozdul ki a Naprendszer az egyensúlyából, valamint a Nap nem kerül be nyolcadik tagként a Fiastyúk csillagképbe, sem semmi más ilyen pánikkeltő marhaság nem fog történni, és ráadásul a Maják sem jósoltak semmi ilyesmit.

Hmmm... Miért is nem?
Nos, nézzük!

Nem fognak egy vonalban állni a bolygók!

Honnan tudom? Nos, ma már van pár asztrológiai alkalmazás a világon, most a sajátomat, a Placidus-t használva néztem meg a helyzetet. Nos, ha egy vonalban lennének, akkor az egyik oldalon lenne a Nappal együttállva a Merkúr és a Vénusz, s velük pontosan szemben együttállva a többi, ám ehhez képest az ábrán igen világosan látszik, hogy a bolygók éppen "szanaszét" lesznek a térben.


2012. december 21. péntek 12.03.25 CET, Budapest
a Nap belép a Bak jegybe

Látható tehát, hogy ez is csak egy pánikkeltő rémhír volt. Ráadásul még ha a jelzett módon egy vonalban állnának a bolygók, akkor sem esne szét a Naprendszer, mivel ilyesmi viszonylag gyakran meg is történik.

Nem lesz dimenzióváltás!

Nos, ez már olyan biznyíték, amihez el kell fogadnod az asztrológiát, és azon belül is a kérdőasztrológiát (horary). Ez egy olyan ága az asztrológiának, amivel az éppen komolyan felmerülő kérdésre lehet választ kapni azáltal, hogy ahol és amikor a válaszolni képes asztrológus megértette azt, arra készít egy horoszkópot. Ehhez nem csatolok ábrát, mert egymástól függetlenül több horary asztrológus is megnézte a kérdést, és mindegyik általam ismert esetben a válasz az volt, hogy semmi sem fog történni.

Nem kerül a Naprendszer a Tejút nullsíkjába!

Az utóbbi hónapokban terjedt ez a rémhír, s vele az, hogy teljes sötétség lesz, meg ilyen hülyeségek. Ennek az egyik igen alapvető oka az, hogy nem létezik olyan, hogy "a Tejút nullsíkja". Egyszerűen nincs ilyen! De ha lenne, akkor is: mitől lenne teljes sötétség? Megszünne a csillagokban (s így a Napban is) a magfúzió, és ezáltal a sugárzás, aminek egy része a fény? Hiszen az nonszensz! Ráadásul abban az esetben akár fekete lyukká omlana az összes csillag, mivel a magfúzió okozta nyomás ellensúlyozza a saját tömegük okozta zsugorító hatást. De a fekete lyukká omlás előtt még szupernovává kellene válniuk, ami megint csak fény és egyéb sugárzás kibocsájtásával jár, és nem egy pillanat műve egyik folyamat sem. Szóval a csillagok (így tehát a Nap is) továbbra is sugároznak, fényt is. Tehát akkor mitől lenne sötétség? :D

A Nap nem kerül nyolcadik tagként a Fiastyúk csillagképbe!

Ennek is pofonegyszerűen nagyon profán oka van: a Fiastyúk (hivatalosan Messier 45, avagy Plejádok) csillagkép hét tagja 380 fényévnyire van a Naprendszertől. Ez azt jelenti, hogy annyira messze van, hogy a fénynek 380 évre van szüksége ahhoz, hogy onnan idejusson. Összehasonlításképp: a Nap a Földtől 8 fénypercre van (8 perc alatt ér a fény a Napból a Földre). Akkor miként lenne lehetséges, hogy a Nap hirtelen átkerül a 380 fényévre levő Plejádokba? :D

A Maják sem jósoltak világvégét!

Álljon meg a menet! Hiszen végetér a Maja naptár!

Mire azt mondom: Na és? Nekünk évente lejár a naptárunk, csak azért, mert így van kitalálva a naptárszámításunk ciklusa. A majáké pedig úgy van kitalálva, hogy egy nagy, 5125 éves ciklus ér most véget. És nem számolták ki tovább annak idején. Miért tették volna? Hiszen mi sem számoljuk ki a naptárat akármennyire előre, csak amennyire szükséges. Elsősorban napokban és hetejkben, esetleg hónapokban gondolkodunk, s nem hogy több, de még csak egy évre előre sem nagyon számolgatunk. Ugye? ;)

Namármost a maja tudósok is kiszámították a naptárukat évről évre, amíg voltak, és meghatározták a ciklusokat, ám ennyiben ki is merült ez a dolog náluk is. Nyilván úgy voltak vele, hogy majd ha eljön az ideje, majd akkor kiszámítják a most következő ciklust is. "Ezen a hídon majd akkor megyek át, ha már odaértem." ;)

Összegzés

Látható tehát, hogy ettől a "világvégétől", és egyebektől is felesleges tartani. Mindig felbukkannak önjelölt jósok, akik érdekes módon mindig valami világvégéről és óriási katasztrófáról beszélnek. Volt jópár ilyen már az én életem során is (pl. 2000.), és nyilván lesz is még.

Az egyetlen jótanács: ha már van agyunk, akkor használjuk, és gondolkozzunk is! ;)

Tartsátok észben:
Ki a lábát a földről elemeli, az az eget el nem érheti. ;)

Budapest, 2012.DEC.03.HÉ. 15.09 CET