Regio Astrologiae C. A. S. -- http://www.racas.hu
bloGime - Gime blog - http://x3dgime.blogspot.com Placidus + Nostradamus asztrológiai rendszer
2022.SZEP.26.HÉ.
 START   ELMÉLET   SZÓTÁR   GYAKORLAT   LETÖLTÉS   CIKKEK   HUMOR   SZERVEZETEK   KÉRDÉS   MÉDIATÁR   SÚGÓLYUK   PLACIDUS 
KERESÉS
a  kemitenpet.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)

Asztrológiai cikkek

 99astro           
   2005.06.01.sze. 
    2005.08.01.hé. 
 A kérdőasztrol... 
     NapfogyMérték 
 szex+halál ház... 
 A világ megy t... 
     Nyer-e Trump? 
 MIT1973 & Plút... 
 A Lion            
 Keschitz György   
 Kozma Szilárd     
 Osthanes          
 Pius              
 TGA               

Az asztrológia "ellen" írt cikkek

 Sziluett          

 Kilátó            

 Irodalom          

 Események fent... 

 Aktuális látványok 

 Aktuális efemerisz 

 Frissítések       

 Vebsajt_TÉRKÉP    

 Impresszum        


Aktuális Holdfázis
moon info


A
Kemit en Pet csillagtudomány
oldalait jelenleg
csak Te
olvasod.

Lehetnétek többen is... ;-)


(C) Kemit en Pet (R) 2002-2022

Nyomtatáshoz való változat megnyitása új ablakban, amit utána be lehet zárni

Asztrológiai cikkek

99astro cikkei


Esettanulmány 2005. június 1. szerda

Ezen a napon a munkahelyem egyik megyeszékhelyi (Pécs) irodájában telepítettük az országos hálózatot. Körülbelül 10 - negyed 11 felé értünk oda. A helyzet felmérése, valamint egy telefonvonal megfelelő helyre való beirányítása után elkezdtük a helyi számítógép-hálózat konkrét kialakítását.

Ezt azzal kezdtük, hogy bekapcsoltuk a switch-et (számítógép-hálózati elosztó), és rákötöttük a megfelelő fali aljzatok kábeleit. Ezután elkezdtük volna telepíteni a számítógépeket, amit egy általunk e célból vitt számítógépről, egy ún. image-fájl átmásolásával csinálunk. Ekkor észleltük, hogy nincs hálózati kapcsolat a két gép között. Elsőre gyanakodtunk a helyi gép hibájára, majd a lengőkábel hibájára stb., míg végül rájöttünk, hogy nem működik a switch, pedig be van kapcsolva, és megfelelően villognak a LED-jei. Végül sikeresen újraindítottuk ezt a switch-et, így működni kezdett a helyi hálózat. Ez 11:59-kor történt, amikor a MC átlépett a Bika jegyből az Ikrek jegybe:

>>>

Amíg a cél (MC) a Bikában volt (fix jegy -> mozdulatlanság), addig a célunk (hogy működjön a kommunikáció a számítógépek között) nem tudott "mozdulni". Ráadásul eközben a Merkúrnak (kommunikáció) a Szaturnnal (gátak) volt félkvadrátja (nehezítés), valamint az Uránnal (elektronika, elektronikus kommunikáció) kvadrátja (nehézség) és a Neptunnal (ködös, kibogozhatatlan) trigonja (könnyen átmenő "hatás"). A Merkúr ráadásul együtt állt a Nappal, így kombuszta is egyben, ami a "nem látni a fától az erdőt" jelenséget is jelölhet, ami itt be is jött, hiszen a switch-en megfelelően világítottak a LED-ek, az mégsem működött. Azonban a Merkúrnak "szerencsére" a Jupiterrel is volt trigonja, ami sikerrel bíztató jelzés, hiszen pl. a Szaturn félkvadrátját igazán csak a Jupiter trigonja tudja majd feloldani.

Amíg a cél a Bikában volt, addig végül is azt gondolhatnók, hogy a cél biztosan működik (a Bika fix jegy), azonban a Bika (és így a MC==cél) urának, a Vénusznak szembenállása volt a Plútóval (végletesség: vagy igen, vagy nem) a Nyilasból (nagy elánnal, bár kitartás nélkül). Ez esetben a nem működés állapota jött be, és a Bika fix-ségéből adódóan állandósult is.

Amint a cél (MC) átkerült az Ikrekbe (változó jegy, levegő, kommunikáció, gyors változás, haladás), akkor a Merkúr ura lett a célnak, és mivel egyébként is az Ikrek jegyben uralkodó, így megindult a kommunikáció is, azaz működni kezdett a számítógép-hálózat. Nosza, folytattuk is a munkát, ahol abbamaradt...

Utólag hozzá kell venni, hogy az Ikrek kettős jegy, tehát jelezhet vissza-vissza térő (akut) dolgot is...

Na, nem is ment sokáig a munka, mivel 12:35-kor megszakadt a központi Internet-kapcsolat, így nem működött a VPN (virtuális magánhálózat, ami olyan, mintha fizikailag ugyanarra a központi hálózatra lenne kötve a messzi gép) sem, ezért megint kényszerszünetünk lett, hiszen amíg nem működik a hálózat, és a kapcsolat a központi hálózattal, addig nem tudjuk beállítani a helyi számítógépet. Ennek a pillanatnak a horoszkópjában látszik, hogy pont akkor lett exakt a konjunkció a Merkúr és a MC között, így a Szaturn félkvadrátja, az Urán kvadrátja és a Neptun trigonja "elkapta" a célt (MC) is.:

Ekkor gondoltam, nem fogunk idegeskedni, és megnéztem, hogy vajon mikor lesz ismét működőképes minden, azaz mikor folytathatjuk a munkát, hiszen nem volt szándékunkban ott maradni estig, tekintve, hogy utána még mentünk egy szomszédos megyeszékhelyre (Szekszárd) is.

Ahogy tekertem a kereket, azt néztem, hogy mikor engedik el a kapcsolatok a célt (MC), és így addig tekertem, amíg a Nap-Merkúr együttállás 5 foktól távolabbra nem került tőle. Ez egy 13:08 időpontról szóló horoszkóp:

Tehát leghamarabb 13:08-kor van esély arra, hogy elindul a hálózat. Igen ám, de látom, hogy a Hold, mint fő eseményjelölő kettő időegységet még hozzá akar adni ehhez az időponthoz, hiszen a Jupiter-Merkúr trigon ugyan exakt, viszont a Hold-Merkúr szextil közeledő: A Jupiter a Mérleg 08:57-en, a Merkúr az Ikrek 08:11-en, míg a Hold a Kos 06:11-en áll, amiből látható, hogy pontosan 2 időegységről van szó. Mivel a Hold itt kardinális jegyben (Kos) és sarokházban (VII.) van, az időegységnek gyorsnak kell lennie, tehát vagy perc, vagy óra. Reméltem, hogy inkább percekről van szó, mint órákról... Tehát vagy 13:10, vagy 15:08 a legközelebbi időpont, amikor ismét működhet a rendszer. 13:01-kor kiderült, hogy most az Internet-szolgáltatónál hibásodott meg egy eszköz, és emiatt állt le a központi Internet-elérés, és ezzel a VPN is. Ezt figyelembe véve (tulajdonképpen csak ki kell cserélni a hibás eszközt egy jóra) már egyértelmű, hogy az időegység csak perc lehet, azaz 13:10-kor lesz ismét működőképes a hálózat. És így is lett: 13:10-kor elindult, és több probléma már nem is történt.

Azért előrelátóan megnéztem, hogy vajon mire számíthatunk majd Szekszárdon, és meg is nyugodtam, mivel 14:54-kor a Jupiter együtt állt az AC-sel, ami ismét egy remek jelzés. Nem is volt Szekszárdon semmi probléma, és rendkívül könnyen és hamar végeztünk az ottani telepítéssel.

Legyetek jóL!
99astro(a)kemitenpet.hu
2005.06.01.sze.
http://www.kemitenpet.hu